Simona Halep, sabotată de ITIA: Cum a analizat forul mondial alte cazuri

Simona Halep, sabotată de ITIA: Cum a analizat forul mondial alte cazuri

Simona Halep a acuzat că este hărțuită de ITIA și că forul mondial îi pune în pericol sănătatea mentală deoarece a amânat pentru a treia oară audierea în cazul de dopaj.

Simona așteaptă încă din luna octombrie să fie audiată în cazul de dopaj pentru a-și demonstra nevinovăția, însă ITIA a solicitat trei amânări până acum. Cel mai devreme, Simona ar putea fi audiată la opt luni de la data de la care a primit decizia.

Afectată de ultimele amânări, Simona a renunțat la tactica tăcerii și a acuzat în mod repetat ITIA că o hartuiește și că nu-i oferă dreptul la o justiție corectă.

ADVERTISING

Cât adevăr există însă în spusele Simonei? Dacă ne uităm pe modul în care ITF a instrumentat alte cazuri de dopaj din lumea tenisului (înainte de apriția ITIA), putem observa că în cazul Simonei întârzierea este cu adevărat exagerată.

Cel mai sonor caz de dopaj din ultimii ani este cel al Mariei Sharapova. Conform Gsp.ro, aceasta a fost testată pozitiv în ianuarie și februarie 2016, iar în luna mai din același an a fost deja audiata. Așadar, patru luni, adică jumătate din termenul Simonei Halep. Iar decizia a fost luată în luna iunie, rusoaica fiind suspendată în cele din urmă timp de 15 luni.

ADVERTISING

Un alt caz cunoscut este al croatului Marin Cilic. Acesta a fost informat de cazul de dopaj pe 10 iunie 2013, iar pe 13 septembrie a fost audiat, primind decizia zece zile mai târziu.

Italianca Sara Errani a fost testată pozitiv pe 17 februarie 2017, iar prima audiere a venit la data de 19 iunie, adică tot în patru luni. Prima decizie în acest caz a venit pe 3 august, dar ulterior cazul s-a prelungit după ce Errani a făcut apel la TAS.

ITIA a luat însă naștere în 2021, ca un organism independent, iar Simona Halep este cea mai cunoscută jucătoare intrată în vizorul ei. Anul trecut, pe 9 iunie, brazilianul Gilbert Soares a fost depistat pozitiv, iar șase luni mai târziu el a primit decizia de suspendare. Nu se cunoaște însă data la care a fost audiat.

ADVERTISING

De asemenea, slovacul Andrej Martin a fost informat pe 22 iulie 2022 că fost depistat pozitiv, iar prima audiere a avut abia pe 23 martie 2023, la opt luni distanță. Acesta este singurul caz din ultimii ani în care există o întârziere la fel de mare ca în cazul Simonei Halep.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!