Selecționerul Macedoniei de Nord, despre meciul cu România din preliminariile pentru Cupa Mondială

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Naţională din Capitală, că jucătorii săi trebuie să arate respect reprezentativei României în partida de joi din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

„Trebuie să arătăm respect naţionalei României. România a avut întotdeauna şi are şi acum jucători de valoare. Nu trebuie să uităm că în acest moment naţionala de tineret a României joacă la Campionatul European U21, dar totuşi jucătorii de acolo au fost lăsaţi la prima reprezentativă. Sunt jucători precum Man, Mihăilă, Hagi sau Stanciu a căror calitate nu trebuie neglijată. Este o naţională puternică, o naţională care a avut mereu rezultate importante”, a spus el.

ADVERTISING

Tehnicianul a recunoscut că are emoţii înaintea acestei partide ştiind că Arena Naţională din Bucureşti va fi gazda Macedoniei de Nord la Campionatul European din vară.

"Sigur că emoţii există pentru că Bucureştiul va fi gazda noastră la EURO 2020, unde sperăm să facem o figură frumoasă. Aşteptăm ca spectatorii să se întoarcă pe stadioane până atunci. Ştim că între Macedonia şi România sunt relaţii de prietenie, ştim că aici există o puternică diasporă macedoneană. Dar în clipa asta ne gândim numai la meciul de mâine în care vom fi adversari. Şi sperăm ca la Campionatul European vom avea parte şi de suporterii noştri, dar şi de susţinerea publicului român", a spus el.

ADVERTISING

Întrebat dacă ar putea convoca un român în lotul Macedoniei de Nord pentru EURO 2019, care ar fi acela, Angelovski a răspuns: "Gheorghe Hagi".

Antrenorul macedonean i-a urat sănătate selecţionerului României, Mirel Rădoi, aflat acum în izolare după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19. "Îi urez multă sănătate selecţionerului României şi însănătoşire grabnică. Sper să aibă un test negativ iar mâine să poată sta pe banca României", a menţionat Igor Angelovski.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, joi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă contând pentru preliminariile CM 2022.

ADVERTISING

Prima reprezentativă va disputa în luna martie alte două partide din cadrul preliminariilor: la 28 martie cu Germania (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti) şi în 31 martie cu Armenia (ora 19:00, în deplasare).

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!