România ajută Ucraina în plin război și dorește să găzduiască meciurile naționalei în galben și albastru

România ajută Ucraina în plin război și dorește să găzduiască meciurile naționalei în galben și albastru

FRF face un gest emoționant pentru a ajuta naționala Ucrainei la fotbal, oferindu-se să găzduiască în România meciurile echipelor din Ucraina, la orice nivel.

Forul european al fotbalului, UEFA, caută acum soluții pentru ca partidele care ar fi urmat să se dispute în perioada următoare în Ucraina să aibă totuși loc, dar pe un teren neutru. Iar România e dornică să ajute la organizarea acestor meciuri a vecinilor noștri de la nord de teritoriu, aflați acum în plin război cu Rusia.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost prezent zilele trecute la Comitetul Executiv UEFA, care a decis spre exemplu mutarea finalei Champions League de la Sankt Petersburg la Paris. Și tot acolo, Burleanu a început discuțiile cu omologul său din Ucraina pentru a găsi soluții pentru ca meciurile naționalelor ucraineene să se mute în România, după cum anunță Playsport.

ADVERTISING

Sunt șanse ca meciurile naționalelor din Ucraina și poate chiar și a echipelor de club să aibă loc la noi în țară, având în vedere relația foarte apropiată dintre cele două federații, plus distanța mică între cele două națiuni vecine.

Foarte repede, peste o lună și puțin, 33 de zile, Ucraina are de disputat un meci în preliminariile Euro Under 21, care va avea loc la București în 2023. E vorba de un meci cu Franța care trebuia să se dispute la Liov pe 29 martie. De asemenea, Ucraina are de jucat și în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal feminin, cu Scoția pe 8 aprilie și cu Ungaria pe 12 aprilie.

Naționala mare de fotbal a Ucrainei are de jucat barajul pentru CM din Qatar în deplasare, primul meci fiind în Scoția, iar dacă trece de semifinală meciul decisiv are loc tot în deplasare.

ADVERTISING

Context: Rusia a invadat Ucraina de două zile, iar în acest moment situația este una dramatică în țara vecină, cu capitala Kiev în pericol să fie ocupată. Sirenele anetiaeriene sună continuu, se aud împușcături pe străzi și explozii, iar oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!