Propunerea primită de Shuai Peng, într-un moment în care tot mai mulți oameni se tem că e ținută captivă în China

Propunerea primită de Shuai Peng, într-un moment în care tot mai mulți oameni se tem că e ținută captivă în China

Tenismanul Nicolas Mahut, directorul turneului WTA 125 de la Angers, a invitat-o pe Shuai Peng să înmâneze, duminică, trofeul câştigătoarei, pentru a simboliza susţinerea sa faţă de jucătoarea din China, informează AFP.

Într-o înregistrare video, Nicolas Mahut, directorul turneului de la Angers şi jucător încă în activitate, a lansat invitaţia chinezoaicei Shuai Peng de a veni să înmâneze trofeul câştigătoarei turneului ce se desfăşoară în această săptămână.

"Toată lumea este încântată pentru această primă ediţie, dar o singură persoană nu este aici: Shuai Peng. Pentru că tu nu eşti pe teren în această săptămână, eu te invit să înmânezi trofeul câştigătoarei de duminică, în oraşul meu. Shuai Peng, te aşteptăm", se arată în mesajul de susţinere al lui Mahut.

ADVERTISING

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a avut ulterior două videoconferinţe cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic.

Există însă suspiciuni că nu ar fi în libertate și că acele discuții ar fi fost controlate de chinezi. De aceea, WTA a anulat toate turneele din China.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!