CIO anunță că a avut un nou apel video cu Shuai Peng

CIO anunță că a avut un nou apel video cu Shuai Peng

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, joi, într-un comunicat, că a avut loc un nou apel video cu jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng, în urma preocupărilor legate de soarta acesteia, transmite Reuters.

”Împărtăşim aceeaşi preocupare pe care o are lumea şi numeroase organizaţii în legătură cu bunăstarea şi siguranţa lui Shuai Peng. Din acest motiv, ieri, o echipă a CIO a avut un nou apel video cu ea”, a precizat forul olimpic.

''I-am oferit o largă susţinere şi vom rămâne în contact cu ea, ajungând la un acord pentru o întâlnire personală în ianuarie'', se mai arată în comunicat, care menţionează că sportiva pare să fie ''în siguranţă şi bine având în vedere situaţia în care se află''.

ADVERTISING

Acest nou apel survine după o videoconferinţă desfăşurată în data de 21 noiembrie, la care au participat preşedintele CIO, Thomas Bach, jucătoarea chineză, preşedinta Comisiei sportivilor din cadrul CIO, Emma Terho, şi Li Lingwei, membră a CIO.

Al doilea apel a avut loc chiar înainte ca WTA să anunţe suspendarea tuturor turneelor sale din China din cauza preocupării pentru siguranţa fostului lider mondial de dublu.

Capitala Chinei, Beijingul, va găzdui, în perioada 4-20 februarie, Jocurile Olimpice de iarnă, urmând să devină cu această ocazie primul oraş care găzduit atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi pe cele de iarnă (2022).

ADVERTISING

Shuai Peng, 35 de ani, care a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez, Gaoli Zhang.

Numeroase vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, precum şi multe ţări occidentale, ca Franţa şi Statele Unite, dar şi Uniunea Europeană şi ONU, au cerut Chinei să facă lumină în legătură cu soarta jucătoarei chineze.

Peng a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială, ulterior având loc primul apel video al CIO.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!