Novak Djokovic reacționează în cazul dispariției lui Shuai Peng

Novak Djokovic reacționează în cazul dispariției lui Shuai Peng

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi-a exprimat sprijinul „total” faţă de decizia WTA de a-şi suspenda turneele din China, în semn de susţinere faţă de Shuai Peng, deoarece „nu există suficiente informaţii” în privinţa jucătoarei care a acuzat de abuzuri sexuale un fost înalt oficial chinez, informează AFP.

„Susţin în totalitate poziţia WTA, pentru că nu avem suficiente informaţii în privinţa lui Shuai Peng şi a situaţiei sale”, a declarat Djokovic, miercuri, la Madrid, unde participă la faza finală a Cupei Davis cu echipa Serbiei.

ADVERTISING

"Sănătatea sa este cea mai importantă pentru lumea tenisului. Nu este vorba neapărat despre ea, în această situaţie ar putea fi oricine, un jucător sau o jucătoare, iar aşa ceva nu trebuie să se întâmple. Cred că poziţia WTA este foarte îndrăzneaţă şi foarte curajoasă", a adăugat campionul sârb.

Preşedintele WTA, Steve Simon, a anunţat miercuri printr-un comunicat "suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, inclusiv Hong Kong".

''Având în vedere situaţia actuală în acest caz, sunt foarte neliniştit în legătură cu riscurile pe care toate jucătoarele noastre şi staff-urile lor şi le-ar lua în cazul în care vom organiza turnee în China în 2022'', a precizat Simon.

ADVERTISING

În sezonul 2019, ultimul care nu a fost afectat de Covid-19, nu mai puţin de zece turnee au fost organizate în China, printre care şi Turneul Campioanelor, cu premii totale de 14 milioane de dolari, mai bine dotat decât echivalentul său masculin.

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială.

ADVERTISING

"Chiar dacă acum ştim unde se află Peng, am îndoieli serioase că ea este liberă, în siguranţă şi nu este supusă cenzurii, constrângerii sau intimidării", a mai precizat Steve Simon, considerând că Beijingul nu a "acţionat în mod credibil" în acest caz.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!