Pasiunea în drift se moștenește. Au devenit rivali pe circuit cu părinții lor

Pasiunea în drift se moștenește. Au devenit rivali pe circuit cu părinții lor

Doi dintre cei mai bine cotați piloți de drift din România, Sorin Ene și Gabor Imre, vor fi prezenți pe 23 și 24 iulie, la Constanța, pentru a face spectacol la o ediție specială a RoDrift Games, dedicată sportivității și siguranței în trafic – proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța, dar nu singuri, ci însoțiți de copiii lor, care au devenit la rândul lor piloți de drift.

De la ultimul eveniment de drift organizat la Constanța, când au făcut spectacol în port, Sorin Ene și Gabor Imre au și câte o surpriză pentru publicul constănțean. Dacă atunci erau doar în public și își susțineau părinții, Alice Ene și Gabi Imre jr, ambii în vârstă de 15 ani, au devenit între timp piloți licențiați, fiind cei mai tineri din Campionatul Național de Drift. Astfel, pe 23 si 24 iulie, în intervalul orar 17:00 – 22:00, în zona plajei Modern din Constanța, publicul va avea ocazia să vadă derapaje controlate în tandem cu mașini de sute de cai putere, iar la volanul acestora se vor afla inclusiv cei doi juniori.

ADVERTISING

Alice Ene, finalistă a primei etape de Semi Pro din acest an, și Gabi Imre jr, cel mai tânăr pilot Pro din campionat, alături de părinții lor, vor urma trasee deja stabilite pe circuit, unde vor avea misiuni de îndeplinit cum ar fi atingerea unei bile suspendate, parcare laterală în drift, derapaje controlate între două puncte fixe sau ocolirea unor obstacole în timpul derapajului controlat.

[LIVE] Campionatul National de Drift [ Etapa 1 RoDrift]

În total, 10 piloți de top din Campionatul Național de Drift vor face demonstrații spectaculoase, cu numeroase tandemuri, dar se vor dedica în special în educația rutieră a tinerilor șoferi și pe siguranță în trafic, pornind de la sondajele alarmante care ne pozitineaza pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește numărul mare de accidente rutiere datorate teribilismului și condusului agresiv. De-a lungul celor două zile, piloții vor oferi ocazia pentru aproximativ 200 de spectatori de a trăi experiența driftului într-o mașină de concurs.

ADVERTISING

În tot acest timp, cei prezenți vor afla secretele mașinilor de concurs, dar și riscul la care se expun în trafic dacă aleg să nu respecte regulile de circulație. A.C.S. Romanian Drift Community a luat naștere în 2014, iar în prezent este organizatorul Campionatului Național de Drift, sub egida FRAS. Misiunea RoDrift este de a responsabiliza tinerii, de a avea o conduita exemplara in traffic, sute de tineri făcand deja pasul spre competițiile oficiale, renuntand la teribilismul din traffic. RoDrift Games by the Sea - Sportivitate și Siguranță în Trafic este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit pe toată desfășurarea acestuia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇