Novak Djokovici ajunge în finala turneului de la Zadar

Novak Djokovici ajunge în finala turneului de la Zadar

Numărul unu mondial în tenisul masculin, Novak Djokovici, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Zadar (Croaţia), etapa a doua a circuitului Adria Tour, organizat de sârb.

Djokovici s-a impus cu 4-3 (7-3), 4-1 în faţa compatriotului său Pedja Krstin, după ce a salvat trei mingi de set, iar apoi l-a învins pe croatul Borna Corici cu 4-1, 4-3 (7-1), în faţa câtorva sute de fani în complexul Visnjik.

Corici l-a învins în alt meci pe Grigor Dimitrov, cu 4-1, 4-1, însă bulgarul a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări, locul său fiind luat de croatul Nino Serdarusici, care s-a impus în faţa lui Krstin cu 4-3 (7-5), 4-3 (7-1).

ADVERTISING

În Grupa B, croatul Marin Cilici a fost învins de germanul Alexander Zverev cu 4-3 (7-1), 0-4, 4-3 (7-1).

Rusul Andrei Rublev a dispus de sârbul Danilo Petrovici cu 4-2, 4-1, iar apoi l-a învins şi pe Cilici cu 4-3 (7-5), 2-4, 4-1, în timp ce Zverev a fost întrecut neaşteptat de Petrovici, cu 4-3 (7-2), 4-3 (7-1).

Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovici în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi va continua cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat..

ADVERTISING

La fiecare turneu participă opt jucători, împărţiţi în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Sistemul de joc este cel mai bun din şapte ghemuri, cu un tiebreak normal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇