Preliminarii EURO 2024: România se împiedică de Belarus în deplasare

Preliminarii EURO 2024: România se împiedică de Belarus în deplasare

România a remizat, joi, scor 0-0 cu Belarus în grupa I de calificare la EURO 2024.

Naționala lui Edi Iordănescu a fost mai prezentă în atac în prima repriză, la Budapesta contra Belarusului, însă nici Alibec, nici Stanciu de două ori nu au reușit să marcheze la ocaziile din minutele 10, 15 și 35.

În repriza a doua, însă, raportul de forțe s-a schimbat și naționala Belarusului a fost mai periculoasă, cu ocazii bune de a marca pe contraatac. Horațiu Moldovan a răspuns de fiecare dată prezent și a salvat echipa lui Edi Iordănescu, la șuturile lui Morozov și Kontsevoi.

S-a terminat 0-0 la Budapesta, după un forcing de final al tricolorilor, iar drumul spre EURO 2024 se complică, deși România n-a pierdut niciun meci în grupa I a preliminariilor.

ADVERTISING

Clasamentul grupei I din preliminariile EURO 2024: 1. Elveția - 14 puncte, 2. România - 13, 3. Israel - 11, 4. Kosovo - 7, 5. Belarus - 5, 6. Andorra - 2.

Meciul Elveția - Israel a fost amânat din cauza războiului israelian cu gruparea Hamas din Fâșia Gaza. De asemenea, meciul Israelului cu Kosovo din următoarea etapă a preliminariilor a fost și el amânat de UEFA.

Următorul meci, România - Andorra, se va juca duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

BELARUS - ROMÂNIA 0-0

Min. 90+5 - Final. România remizează surprinzător cu Belarus, 0-0 în deplasare.

Min. 86 - Ocazie Belarus! Kontsevoi pătrunde în careu și șutează la colțul scurt, Moldovan respinge în corner.

ADVERTISING

Min. 68 - Ocazie România! Nicolae Stanciu trage din unghi, din careu, șutul său trece puțin pe lângă poartă.

Min. 67 - Ocazie Belarus! Horațiu Moldovan respinge în corner un șut cu efect al lui Kontsevoi.

Min. 50 - Ocazie Belarus! Morozov trage puțin pe lângă poarta lui Moldovan.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+1 - Pauză.

Min. 35 - Ocazie România! Nicolae Stanciu trage pe poartă din lovitură liberă, fără emoții pentru portarul advers.

Min. 15 - Ocazie România! Alibec trage în forță din marginea careului de 16 metri, scoate Ignatovich!

Min. 10 - Ocazie România! Stanciu trage cu efect din careu după o minge pasată de Alibec, însă portarul bielorus e la post și respinge. Respinge în față, Man stă la pândă, însă nu reușește să reia în poartă, blocat de un adversar.

ADVERTISING

Min. 1 - A început meciul.

Cu o victorie împotriva Belarusului, selecționata lui Edi Iordănescu își crește semnificativ șansele de calificare la EURO 2024. România este neînvinsă în grupa I a preliminariilor, din care mai fac parte Elveția sau Israel, țară aflată acum în plin război.

Înaintea dublei cu Belarus și Andorra, România se află pe locul 2 în grupa I a preliminariilor, cu 12 puncte, la două în spatele Elveției, liderul, și la unul singur distanță de urmăritoarea Israel, care, însă, nu va juca niciun meci de calificare în acestă lună având în vedere conflictul existent în țară.

Selecționerul Edi Iordănescu s-a plâns de starea gazonului stadionului de la Budapesta, unde se va juca partida Belarus - România.

„E catastrofal terenul! Consider o lipsă de respect pentru noi, dar am fost învățați să depășim bariere chiar și în această grupă, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol, nu ne poate împiedica o suprafață de joc.

Dar nu mi se pare firesc, mai ales că se joacă fără fani și se putea juca pe o suprafață decentă. Vom fi echipa pusă mai mult în dificultate, pentru că suntem echipa care are nevoie mai mult de victorie”, a mai spus Edi Iordănescu.

Meciul România - Andorra se va juca duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Echipele de start:

Belarus: Ignatovich - Polyakov, Volkov, Politevich, Pechinin - Korzun, Ebong - Yuzepchuk, Klimovich, Kontsevoi - Morozov
Rezerve: Kudravets, Rudzenok - Parkhomenko, Karpitski, Bakhar, Bocharov, Karpovich, Gromyko, Malkevich, Borodin, Pavlovets, Antilevski
România: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Screciu - Man, Stanciu, Drăguș - Alibec
Rezerve: Niță, Târnovanu - Racovițan, M. Marin, Cicâldău, Mihăilă, Hagi, Coman, Olaru, Moruțan, Munteanu, Sorescu


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!