România e înfrântă la zero după un nou meci de coșmar la Campionatul Mondial de rugby

România e înfrântă la zero după un nou meci de coșmar la Campionatul Mondial de rugby

Echipa națională a României a mai bifat un meci de coșmar la Campionatul Mondial de rugby, acolo unde a pierdut în Franța tot la zero și tot cu un scor astronomic în fața Scoției.

A fost 84-0 pentru selecționata Ciulinului, care a zburdat efectiv pe teren în fața stejarilor noștri, la fel de lenți, la fel de letargici, la fel de lipsiți de idei precum în partidele cu Irlanda și Africa de Sud.

România a început cumva mai curajos această înfruntare cu Scoția, a treia de la acest Mundial, însă diferența de valoare a început să-și facă simțită prezența nu în foarte mult timp. 8 minute am rezistat fără eseu primit, până când șeptarul Watson ne-a păcălit pe aripa dreaptă, pe culoarul lor de atac.

Am părut în primul sfert de oră, per total mai proaspeți, onorând un rugby mai ofensiv, dar ușor-ușor am făcut din ce în ce mai multe greșeli, și am fost descoperiți din ce în ce mai mult în apărare.

ADVERTISING

Price, Graham de două ori, Fagerson și apoi același Graham au mai punctat eseurile scoțienilor din prima parte, e drept profitând și de cele trei cartonașe galbene pe care noi le-am primit, prin Irimescu, Roșu și Simionescu.

Partea secundă a fost iar o plimbare prin parc pentru scoțieni, care au început de la un moment dat încolo să joace toate baloanele la mână, să se încălzească sau antreneze pentru partida de săptămâna viitoare cu Irlanda, una poate decisivă pentru calificarea în sferturi.

S-a terminat 84-0, așadar un nou meci pierdut la zero aici în Franța, după acel 0-76 cu Africa de Sud. Ne rămâne speranța că putem realiza măcar ceva minor în fața Tongăi, săptămâna viitoare, în meciul codașelor, pentru locul 4 în grupă.

Este cea mai drastică înfrângere din istorie la Cupa Mondială pentru România. Meciul cu Tonga va avea loc pe 8 octombrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, Scoția învinge România cu 84-0!

Min.77: Și Graham mai trece o dată ca prin brânză de apărarea noastră, absolut haotică. Fază ca la antrenament..

Min.73: Continuă dezastrul pentru echipa noastră, e un meci mai slab ca acela cu Africa de Sud, mai primim un eseu, e 77-0!

Min.71: Și mai vine un eseu, după ce noi minute în șir în jumătatea scoțienilor nu am fost în stare să culcăm balonul. Al zecelea eseu e produs de Matthews.

Min.58: Ne vom apropia cu siguranță de un scor astronomic! Ben Healy dă și el eseu, 61-0!!

Min.57: Scoțienii joacă toate baloanele la mână, deja ei au început încălzirea și antrenamentul pentru jocul cu Irlanda.

Min.52: Smith punctează și el prin eseu, după ce anterior avusesem noi o contră periculoasă, dar nimeni nu l-a ajutat în atac pe Rîpanu.

Min.45: Chris Harris dă și el un eseu, România avusese anterior o lovitură de pedeapsă dar nu am găsit o margine simplă..

ADVERTISING

INFO: Mai avem doar un om în minus, Simionescu, care va reveni pe teren în 6 minute.

Începe partea secundă!

Pauză, Scoția are 42-0!

Min.38: Hagerson mai bifează și el un eseu, suntem căzuți din punct de vedere fizic.

Min.35: Darcy Graham face spectacol și marchează un nou eseu, se simte dubla superioritate.

Min.31: Florin Roșu, eliminat și el după o fază în care s-a cerut intervenția arbitrajului VIDEO. Avem doi oameni în minus.

Min.29: Irimescu a fost eliminat pentru 10 minute, cartonaș galben, pentru un tackling înalt.

Min.19: Graham mai bifează încă un eseu, începem să ne păcălim din ce în ce mai ușor, din păcate..

Min.16: Mult prea ușor se găsește acum o breșă, iar scoțienii punctează al doilea eseu, prin Graham.

Min.13: Ne apărăm clar mai bine, parcă stejarii au altă față azi, suntem mult mai montați să facem un rezultat măcar onorabil.

Min.9: Ben Healy transformă și se face 7-0.

Min.8: După ce am rezistat chiar onorabil câteva minute, șeptarul Watson ne-a păcălit. Eseu și 5-0 pentru britanici.

INFO: Scoția e pe locul 5 în clasamentul mondial.

ÎNCEPE PARTIDA!

21.54: Cele două echipe intră pe teren, ne pregătim de intonarea celor două imnuri de stat.

România va evolua la Lille, în nordul Franței, în această partidă cu o temută selecționată din cadrul Six Nations. Faţă de echipa care a întâlnit în ultimul meci Africa de Sud, stafful tehnic a operat nu mai puţin de 10 schimbări în Primul XV.

În primele două partide, stejarii au fost învinși categoric cu 82-8 de către Irlanda și cu 76-0 de către campioana mondială Africa de Sud.

Cel mai experimentat jucător al „stejarilor” Florin Surugiu, 103 selecţii, se află şi el în faţa primului său meci la ediţia din acest an a Cupei Mondiale, după ce a participat la ediţiile din 2011 şi 2015.

Lotul României pentru meciul cu Scoţia: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2.Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare) 6. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Cristi Chirica (CS Dinamo) C 9.Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Sioeli Lama (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).

Reinach & Mapimpi bag hat-tricks! | South Africa v Romania | Rugby World Cup 2023 Highlights

Rezerve: 16.Florin Bărdaşu (CSA Steaua), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 18. Costel Burţilă ((RC Hyères Carqueiranne La Crau), 19. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Nicolas Onuţu (CS Annonay). Antrenor: Eugen Apjok.

Scoția: 15. Ollie Smith, 14. Darcy Graham, 13. Chris Harris, 12. Cameron Redpath, 11, Kyle Steyn, 10. Ben Healy, 9. Ali Price, 1. Jamie Bhatti, 2. Ewan Ashman, 3. Javan Sebastian, 4. Sam Skinner, 5. Grant Gilchrist, 6. Luke Crosbie, 7. Hamish Watson, 8. Matt Fagerson. Rezerve: 16. Johnny Matthews, 17. Rory Sutherland, 18. WP Nel, 19. Scott Cummings, 20. Rory Darge, 21.George Horne, 22. Blair Kinghorn, 23. Huw Jones.

Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și Prima Sport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇