România pierde cu un scor astronomic în fața campioanei Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby

România pierde cu un scor astronomic în fața campioanei Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby

Echipa națională a României a pierdut într-un mod drastic în fața campioanei mondiale Africa de Sud, în a doua partidă disputată la Cupa Mondială de rugby, desfășurată în această perioadă în Franța.

Scorul a fost 76-0 pentru formația Springboks, trupa care are în palmares trei coroane mondiale, la capătul unui meci în care sud-africanii s-au încălzit pentru meciul cu Irlanda din runda viitoare.

După 8-82 cu Irlanda, a venit această catastrofă de meci pentru băieții conduși din tribuna de Eugen Apjok. Atât de rău a fost, încât din minutul 12, Africa de Sud avea deja bifat punctul bonus ofensiv, când scorul pe tabelă era de 26-0.

Cu extrem de multe erori copilărești în defensivă, cu o atitudine învinsă parcă, încă de la startul partidei, România nu avea cum să spere la mai mult. Prima parte s-a terminat cu un modest 33-0, și asta doar pentru că ploaia torențială ne-a venit puțin în ajutor și i-a mai oprit pe africani să marcheze eseu după eseu.

ADVERTISING

Nici în partea secundă nu ne-am prea apropiat de terenul lor de țintă, iar campionii mondiali au venit peste noi ca un tăvălug, lucru care s-a văzut imediat și pe tabela de scor, un scor care a căpătat proporțiile unui dezastru, cu 10 minute înainte de final, 0-71!

S-a terminat 0-76, a treia cea mai dură înfrângere din istoria echipei naționale la un CM de rugby. În plus, e cea mai mare diferență din actualul turneu și prima partidă în care o echipă nu reușește să înscrie.

România le va mai avea adversare în grupa B de la Cupa Mondială pe Scoția (30 septembrie, ora 22:00) și Tonga (8 octombrie, ora 18:45).

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, 76-0, a treia cea mai dură înfrângere din istoria naționalei României la o Cupă Mondială.

Min.75: Mai dau un eseu africanii, e cumva minutul și eseul, ca să mai și glumim puțin, deși lucrurile arată foarte rău în rugbyul românesc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.68: Makazole Mapimbi face un hattrick, se duc la 69-0, iar recordurile vor continua să cadă.

Min.65: Mapimbi face o cursă extraordinară pe aripa stângă, încă un eseu, e spectacol pentru Africa de Sud, 64-0!!

Min.62: Și vine și al 9-lea eseu al zilei, același Williams, se duc africanii la 57-0.

Min.56: Bent Williams marchează primul eseu al serii pentru el, pe aceeași ploaie torențială. Ne ducem la minus 52...

Min.53: Eseu de penalizare, România a dezaxat o grămadă aflată la câțiva metri de terenul de țintă, africanii primesc 7 puncte direct.

INFO: Al doilea eseu anulat pentru africani, a fost o obstrucție, un mic paravan cum se spune în rugby, realizat în atac.

Min.52: Willemse dă al doilea eseu, se face 43-0 pentru gruparea campioană mondială, fără nicio problemă și fără nicio forțare.

Min.43: Al 6-lea eseu pentru sud-africani, Fourie a ajuns cu balonul în terenul nostru de țintă, un jucător intrat acum la pauză.

ADVERTISING

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Pauză, de la 33-0 am mai avut câteva faze de fixare interesante, dar nu am reușit să ne apropiem de eseu.

Min.24: Hattrick pentru Reinach, avea deja 9 eseuri până acum în cariera internațională.

INFO: A început să plouă torențial la Bordeaux.

Min.18: Se anulează după vizionarea VAR acest eseu, a fost un offside neintenționat, se dictează lovitură de pedeapsă pentru noi.

Min.17: Al 5-lea eseu al zilei pentru africani, van Staden l-a punctat.

Min.14: Tevita Manumua ratează o lovitură de pedeapsă, era o șansă să facem primele 3 puncte pe tabelă..

Min.12: Este greu de explicat cum putem face asemenea erori consecutive. Willems dă și el un eseu și deja Africa de Sud are punct bonus ofensiv. Se duc la 26-0 campionii mondiali.

Min.10: Willems îndeplinește o simplă formalitate, scorul se anunță unul de proporții.

Min.9: Incredibil cât de neatenți suntem, după 2-3 faze de fixare, pierdem mingea copilărește, Reinach se duce singur-singurel în mare viteză și este 17-0!!

Min.8: Acum Willemse nu mai ratează, se face 12-0. Sunt breșe mari în apărarea noastră și auspiciile nu sunt deloc roz în această după-amiază pentru stejari..

Min.7: 10-0, Mapimpi punctează și el după un eseu extrem de spectaculos. Este al 25-lea eseu din cariera sa internațională.

Min.4: Avem noroc puțin, Willemse ratează transformarea, rămâne 5-0 pe tabelă.

Min.3: Eseu extrem de ușor pe care africanii îl bifează, prin Reinach, numărul 9 al campioanei mondiale, jucător la Montpellier. Am fost păcăliți banal după o grămadă ordonată în care rivalii noștri au introdus.

ÎNCEPE PARTIDA!

15.56: Ne pregătim de intonarea celor două imnuri naționale de stat.

15.53: Avem imagini de la Bordeaux, a avut loc tragerea la sorți pentru teren și minge.

Primul XV al României: 1. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 2.Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3.Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne) 6. Andre Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara). 8. Cristi Chirica (CS Dinamo), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10.Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Annonay), 12. Taylor Gontineac (Rouen Normandie), 13. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).

Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSA Steaua), 18. Thomas Creţu (Aurillac), 19. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Cristi Boboc (CSA Steaua), 22. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 23. Gabriel Pop (CS Dinamo).

Antrenor: Eugen Apjok.

XV-le de start al Africii de Sud pentru meciul cu ''stejarii'': 15. Willie le Roux, 14. Grant Williams, 13. Canan Moodie, 12. Andre Esterhuizen, 11. Makazole Mapimpi, 10. Damian Willemse, 9. Cobus Reinach, 8. Duane Vermeulen, 7. Kwagga Smith, 6. Marco van Staden, 5. Marvin Orie, 4. Jean Kleyn, 3. Vincent Koch, 2. Bongi Mbonambi, 1. Ox Nche.

Rezerve: 16. Deon Fourie, 17. Steven Kitshoff, 18. Trevor Nyakane, 19. RG Snyman, 20. Jasper Wiese, 21. Jaden Hendrikse, 22. Faf de Klerk, 23. Jesse Kriel.

Antrenor: Jacques Nienaber.

Partida are loc la Bordeaux între stejari și gruparea campioană mondială en-titre. În primul joc, echipa noastră a suferit o înfrângere dură în fața Irlandei, scor 82-8, în timp ce africanii au dispus cu greu de Scoția, scor 18-3.

Ne-am mai întâlnit doar o singură dată cu echipa Springboks, la Cupa Mondială din 1995, când pierdeam cu scorul de 21-8.

Sexton sets RECORD on Ireland return | Ireland v Romania | Rugby World Cup 2023 Highlights

Meciul va fi arbitrat de Mathieu Raynal, din Franţa, ajutat de Angus Gardner (Australia) şi Pierre Brousset (Franţa).

Partida se va televiza pe DigiSport, PrimaSport și OrangeSport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇