Kazahul Ilhan Dostiev a câștigat Turul ciclist al României

Kazahul Ilhan Dostiev a câștigat Turul ciclist al României

Rutierul kazah Ilhan Dostiev (Astana Qazaqstan Development Team) a câştigat, duminică, ediţia a 56-a a Turului ciclist al României.

Dostiev a fost urmat în clasamentul final al cursei de colegul său italian Davide Toneatti, la 01 min 11 sec, de slovacul Lukas Kubis (Elkov – Kasper), la 01 min 29 sec, şi de românul Cristian Răileanu, component al echipei naţionale, tot la 01 min 29 sec.

În etapa a cincea, ultima a Turului României, desfăşurată în circuit pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, s-a impus la sprint neozeelandezul Lewis Bower (Groupama - Fdj), cronometrat cu timpul de 2 h 02 min 12 sec pe 98,4 km. Pe locul secund a sosit francezul Ronan Auge (Groupama - Fdj), iar al treilea a fost Kubis. Cel mai bine clasat român a fost Mihnea-Alexandru Harasim (Team Skyline), pe locul 10, în acelaşi timp cu învingătorul.

ADVERTISING

Bower a obţinut a doua victorie de etapă la această ediţie, după cea de vineri, din etapa a treia, încheiată la Cristian (Braşov).

Kubis a fost cel mai bun sprinter, Dostiev a ocupat primul loc în clasamentul căţărătorilor, fiind în acelaşi timp şi cel mai bun tânăr ciclist (U23). Cristian Răileanu a fost cel mai bun român, iar titlul de cea mai bună echipă a revenit Astana Qazaqstan Development Team.

Dostiev îi succede în palmaresul cursei britanicului Mar Stewart, câştigătorul din 2022. În 2023, cursa nu s-a desfăşurat din motive financiare. Ultimul român care a câştigat Turul României a fost Eduard Grosu, în 2020.

ADVERTISING

Dostiev este al treilea kazah care câştigă cursa, după Serghei Tretiakov (1999) şi Vadim Kravcenko (2000).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇