Ciclism: Norvegianul Andre Drege a murit după o căzătură în Turul Austriei

Ciclism: Norvegianul Andre Drege a murit după o căzătură în Turul Austriei

Ciclistul norvegian Andre Drege (25 de ani) a decedat sâmbătă după o căzătură în timpul etapei a patra (penultima) a Turului Austriei, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Drege, component al echipei Coop Repsol, se afla într-un grup de rutieri care au evadat din pluton în momentul în care a căzut în timpul unei coborâri, în regiunea Grossglockner, pe una dintre cele mai celebre şosele alpine ale ţării.

Apropiaţii săi şi membrii echipei sale urmează să decidă dacă ultima etapă va mai avea loc sau nu duminică, după ce organizatorii au anulat ceremonia de la sosirea etapei a patra.

ADVERTISING

Anul trecut, cu ocazia unei curse regionale de juniori în Austria, un ciclist italian în vârstă de 17 ani a decedat în timpul unei coborâri.

În plutonul profesionist, ultimul accident mortal s-a produs tot anul trecut, când elveţianul Gino Mader (26 ani), de la echipa Bahrain, a căzut în Turul Elveţiei, în luna iunie.

Prima jumătate a actualului sezon din ciclismul profesionist a fost de asemenea marcată de mai multe căzături grave în pluton.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇