Jasmine Paolini, învingătoarea Soranei Cîrstea, a cucerit titlul WTA la Dubai

Jasmine Paolini, învingătoarea Soranei Cîrstea, a cucerit titlul WTA la Dubai

Jucătoarea italiană de tenis Jasmine Paolini, 26 WTA la startul turneului, a cucerit titlul Mastersului de 1000 de puncte de la Dubai, după un nou meci nebun, câștigat de această dată în fața Annei Kalinskaia, Rusia.

Tânăra italiancă s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 7-5, 7-5, după peste 2 ore de joc, revenind în manșa decisivă de la 3-5. Paolini se impusese în semifinale contra româncei Sorana Cîrstea, scor 6-2, 7-6.

Este primul mare trofeu din cariera lui Paolini, o jucătoare care a evoluat din ce în ce mai mult în ultimele sezoane WTA. Paolini a devenit prima jucătoare care câştigă un turneu WTA 1000, după ce pierde primul set în finală, de la Naomi Osaka, în 2019. De altfel, ea a fost condusă clar chiar din primul tur de la Dubai, 6-4, 4-2 de Beatriz Haddad Maia, dar a revenit miraculos, precum în finală.

E doar al doilea trofeu din cariera lui Jasmine, care de luni va urca până pe 14 mondial, cel mai bun loc din carieră fără îndoială.

ADVERTISING

Sportiva de 28 de ani a devenit a 3-a italiancă din istorie care câştigă un WTA 1000, după Flavia Pennetta (Indian Wells 2014) şi Camila Giorgi (Montreal 2021).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!