Sorana Cîrstea pierde cu Jasmine Paolini, după un set secund dramatic

Sorana Cîrstea pierde cu Jasmine Paolini, după un set secund dramatic

Sorana Cîrstea a fost învinsă, scor 2-6, (6)6-7, în semifinalele turneului de la Dubai de italianca Jasmine Paolini, după două ore.

Sorana a ratat, astfel, șansa să obțină cea mai bună clasare din carieră în clasamentul WTA, locul 15, dacă trecea de Jasmine Paolini și ajungea în finala turneului de la Dubai. Totuși, de săptămâna viitoare, Sorana va urca pe locul 21 în clasamentul WTA.

Pentru prezența în semifinale, Sorana primește 390 de puncte WTA și un cec în valoare de 158.944 de dolari.

Sorana Cîrstea - Jasmine Paolini 2-6, (6)6-7

SETUL 2:

6-7: GAME, SET, MECI! Jasmine Paolini câștigă tie-break-ul cu 8-6 și își adjudecă setul secund. Italianca s-a calificat în finala turneului de la Dubai în detrimentul Soranei Cîrstea.

ADVERTISING

6-6: Urmează tie-breakul! Din nou luptă formidabilă pentru fiecare punct, 5 mingi de set ratate de Sorana. Paolini a fructuficat a cincea minge de game și a egalat, la capătul unui game-maraton.

6-5: BREAK! Sorana Cîrstea revine fantastic și conduce pentru prima dată în setul secund.

5-5: Incredibilă luptă în game-ul 10! Sorana egalează, după a cincea minge de 5-5, după ce a salvat și o minge de meci.

4-5: Jasmine Paolini revine la conducere, iar Sorana va servi pentru rămâne în meci. Dacă pierde serviciul, Cîrstea este eliminată de la Dubai.

4-4: Egalitate în setul secund, Sorana reușește să revină de la 1-3 și 2-4. Paolini servește pentru a prelua iar conducerea.

ADVERTISING

3-4: Game fantastic câștigat de Sorana pe serviciul adversari. Cîrstea se apropie din nou de Paolini, în setul secund.

2-4: RE-REBREAK! Jasmine Paolini își ia break-ul înapoi, într-un game în care a lovit puternic toate mingile trimise înapoi de Sorana.

2-3: REBREAK! Cîrstea câștigă pentru prima dată pe serviciul lui Paolini.

1-3: BREAK! La fel ca în primul set, Jasmine Paolini câștigă contra serviciului în game-ul patru și pune distanță între ea și Sorana.

1-2: Game câștigat ușor de Paolini, după mai multe erori ale Soranei Cîrstea. Italianca, fără greșeală până acum pe propriul serviciu.

1-1: Egalitate după primele două game-uri din setul secund. Paolini a încercat o lovitură în forță, pe care trimis-o afară, iar Sorana a câștigat game-ul.

ADVERTISING

0-1: Paolini prelungește seria game-urilor câștigate. Începe bine și setul secund, fără probleme la serviciu.

SETUL 1:

2-6: SET! Jasmine Paolini își trece în cont primul set, după ce fructifică a doua minge de set. Sorana a salvat prima minge de set cu un as.

2-5: Fără probleme la serviciu pentru Paolini, iar Sorana urmează să servească pentru a rămâne în set.

2-4: Sorana nu renunță și își face serviciul, se apropie din nou de Paolini.

1-4: Paolini pune distanță între ea și Sorana. Jucătoarea din Italia se află în controlul setului până acum.

1-3: BREAK! Jasmine Paolini câștigă pe serviciul Soranei Cîrstea, la capătul unui game strâns, extrem de disputat.

1-2: Jasmine Paolini, din nou la conducere în primul set.

1-1: Sorana servește excelent și-și câștigă fără emoții propriul serviciu. Egalitate la 1.

0-1: Paolini începe foarte bine la serviciu, dar apoi se precipită și îi dă ocazia Soranei să revină în game. Totuși, italianca reușește să câștige, la limită, game-ul inaugural.

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) o întâlnește, vineri, pe Jasmine Paolini (28 de ani, 26 WTA) în semifinalele turneului WTA de la Dubai, pentru un loc în finală.

După o revenire fantastică în sferturi, împotriva Marketei Vondrousova, campioană la Wimbledon în 2023, Sorana Cîrstea o va înfrunta în semifinalele turneului de la Dubai pe Jasmine Paolini, care a profitat de abandonul Elenei Rybakina (24 de ani, 4 WTA) și a acces în careul de ași.

Pentru Sorana Cîrstea, meciul cu Jasmine Paolini are și o altă miză importantă, în afara locului în finală. Dacă o învinge pe italiancă, Sorana bifează cea mai importantă clasare din carieră, lcoul 15 în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea și Jasmine Paolini s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA până acum, iar italianca s-a impus de ambele dăți: scor 6-4, 4-6, 6-1 la Portoroz și 7-5, 2-6, 6-2 la Roland Garros.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!