Jacqueline Cristian, primul trofeu după accidentare și un salt important în clasamentul WTA

Jacqueline Cristian, primul trofeu după accidentare și un salt important în clasamentul WTA

Tenismena din România Jacqueline Cristian a cucerit primul său trofeu important după groaznica accidentare suferită în luna februarie.

Românca de 24 de ani a câștigat titlul turneului ITF de la Le Neubourg (Franța), dotat cu premii totale în valoare de 80.000 de euro.

Acolo, în finală, tânăra de pe locul 87 în lume a dispus de Magali Kempen (24 de ani, 327 WTA), scor 6-4, 6-4. Cristian a revenit în circuit abia la începutul acestei luni și după acest turneu în care le-a învins și pe Harmony Tan (111 WTA) în semifinale, sau pe Ysaline Bonaventure (145 WTA) în „sferturi”, ea va avea un salt în clasament de 19 locuri, până pe 68.

În luna februarie a acestui an, la Doha, Cristian a suferit o gravă accidentare, în meciul cu Daria Kasatkina, din turul II. Ea a suferit o accidentare la ligamentele genunchiului și a avut nevoie de 7 luni de recuperare.

ADVERTISING

Duminică a fost o zi prodigioasă pentru tenisul românesc, cu trofee pentru Irina Begu la București, două pentru Patricia Țig la Varna și unul pentru Patricia Bejenaru la Merillia.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!