Ipoteză surprinzătoare lansată de directorul Australian Open. În ce țară s-ar putea muta turneul de Grand Slam

Ipoteză surprinzătoare lansată de directorul Australian Open. În ce țară s-ar putea muta turneul de Grand Slam

O veste cu adevărat șocantă în tenisul mondial a fost adusă de directorul actual al turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Craig Tiley, conducătorul competiției ce are loc an de an la Melbourne Park, spune că în viitor acest turne ar putea avea loc în China!

Și acest lucru e declarat în contextul în care Federația Australiană de Tenis a rămas fără fonduri de rezervă, din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de Coronavirus. Ultimele două turnee de la AO au fost disputate în fața unui public restrâns, iar pentru ediția din 2022 se discutase chiar o mutare a turneului de la Melbourne la Sydney. Ce trebuie amintit însă este că orașul Melbourne are un contract în desfășurare cu Australian Open până în 2046.

ADVERTISING

„În anul 2010, Sydney și Shanghai s-au arătat interesate să organizeze turneul de la Australian Open. Capitalul privat știe că în vremurile bune afacerile merg foarte bine și de aceea au dorit să găzduiască competiția”, puncta Tiley pentru coditidianul Herald Sun, citat de britanicii de la Daily Express.

Turneul din 2023 de la Australian Open va avea loc între 16 și 29 ianuarie.

„S-a ajuns de la 80 de milioane de dolari fonduri de rezervă la zero. Trebuie să punem la cale o strategie alături de guvernul statului Victoria. Avem nevoie ca mai multe arene să fie construite, deoarece turneul se va întinde pe durata a 3 săptămâni”, mai adăuga directorul de la Antipozi.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!