Doi foști mari internaționali englezi propun o schimbare radicală de regulament după EURO 2024

Doi foști mari internaționali englezi propun o schimbare radicală de regulament după EURO 2024

EURO 2024 este aproape de final, mai avem doar o săptămână în care sunt programate trei meciuri, cele două semifinale și marea finală a turneului din Germania, care a început de pe 14 iunie.

Două legende ale fotbalului englez, Gary Lineker, fost golgheter al CM 1986, star la FC Barcelona, dar și Rio Ferdinand, fundaș, căpitan și câștigător al Champions League cu Manchester United vin cu o propunere inedită către UEFA.

Cei doi foști fotbaliști susțin cu tărie că ideea implementării sistemului folosit și la Copa America ar da roade și pe Bătrânul Continent. Mai pe larg, în faza eliminatorie, după cele 90 de minute regulamentare, să se treacă direct la executarea loviturilor de departajare, fără cele 30 de minute de prelungiri.

ADVERTISING

„Dacă le ceri să joace mai multe meciuri de fotbal, atunci poate le oferi ceva la schimb, de exemplu renunțarea la prelungiri, pentru că toată lumea vrea să vadă lovituri de departajare când meciul se termină la egalitate”, a spus Lineker, conform Daily Mail. În asentimentul lui Linker este și fostul fundaș Rio Ferdinand: „Acesta va fi un moment de cotitură. Jucătorii vor ceda fizic. Dacă înființăm mai multe competiții, atunci mai mulți jucători vor ceda, nu cred că este corect pentru jucători. Trebuie găsit un mod prin care să le iei acele minute, astfel că în loc să te duci în prelungiri, mai bine treci direct la loviturile de departajare”, a completat Ferdinand, aducând aminte și de nou-înființata competiție de către FIFA, Campionatului Mondial al Cluburilor, care va conține 32 de echipe și se va desfășura în acest sistem începând cu ediția din 2025.

ADVERTISING

Anglia a trecut sâmbătă seara la penaltiuri de Elveția în sferturile EURO 2024, urmând să evolueze miercuri în semifinala cu Olanda, de la ora 22, LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!