Djokovic, indus în eroare de Federația de Tenis din Australia? Documentul care stă în apărarea tenismenului

Djokovic, indus în eroare de Federația de Tenis din Australia? Documentul care stă în apărarea tenismenului

Novak Djokovic ar fi putut fi indus în eroare de un document trimis de către Federația de Tenis din Australia în urmă cu câteva săptămâni.

Conform unui document publicat astăzi de presa din Australia, tenismenii ar fi fost informați că pot participa la primul Grand Slam al anului fără a fi vaccinați împotriva Covid-19!

"O fișă de informații, obținută de News Corp, a fost trimisă prin e-mail de Tennis Australia către ATP la începutul lunii decembrie, apoi a fost transmisă celor mai buni jucători din lume. Documentul arată că Tennis Australia a informat jucătorii că trebuie urmat un proces în doi pași, astfel încât să poată juca la Australian Open fără a fi vaccinați", scrie adelaidenow.com.au.

ADVERTISING

"Tenismenii au fost informați că, dacă demonstrează că au contractat virusul în ulltmele șase luni, pot participa la turneu", continuă sursa citată.

Dar problema este că informațiile transmise către ATP și jucătorilor erau incorecte, iar Tennis Australia a fost informată de către autorități în acest sens!

"E-mailul a fost trimis după ce guvernul federal a notificat deja în scris Tennis Australia în noiembrie că o infecție anterioară nu îndeplinea cerințele pentru călătoriile fără carantină", mai notează publicația în cauză.

În documentul care a fost trimis jucătorilor, o scrisoare de intenție subliniază procesul în două etape necesar pentru ca un jucător nevaccinat să poată participa la turneul de la Antipozi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Scrisoarea afirmă că un jucător avea nevoie mai întâi de un certificat de scutire medicală pentru a intra în Australia, apoi de o a doua scutire pentru a juca în turneu. Cea de-a doua scutire trebuie însă să fie aprobată de un medic australian independent sau de un grup de personal medical expert.

Această scrisoarea includea și un link, unde cererea putea fi revizuită de către o comisie independentă, cu un termen limită de 10 decembrie 2021.

Tennis Australia a transmis informații eronate

Marea problemă este că documentul conținea și ceea ce spunea că este o schiță a motivelor valide pentru o scutire medicală temporară, printre care și infecția recentă cu COVID-19 confirmată prin PCR (după 31 iulie 2021), care s-au dovedit a fi diferite, însă, de cerințele autorităților pentru sosirea fără carantină în Australia.

ADVERTISING

"Dacă vă încadrați în această categorie, vă rugăm să furnizați rezultatul PCR de laborator de la primul test pozitiv, nivelurile de anticorpi dacă sunt disponibile și dovezi ale oricăror vaccinări anterioare sau ulterioare, dacă este cazul", se spune în scrisoare.

Documentul (atașat mai jos) includea și o notă care susținea că informațiile prezentate în el sunt corecte.

"După cum știți, am căutat de urgență clarificări de la autoritățile de sănătate publică federale și de stat din Australia cu privire la evaluarea scutirilor medicale în legătură cu AO (Australian Open). Concret, am căutat clarificări urgente în legătură cu: ceea ce va fi acceptat ca dovadă a unei scutiri medicale valabile și poziția față de persoanele care au avut anterior Covid-19 în ultimele șase luni. Am primit acum informații suplimentare și suntem în măsură să extindem sfaturile pe care le-am oferit anterior", se arată în încheierea documentului.

Novak Djokovic, nevaccinat împotriva Covid-19, a ajuns joi la Melbourne, însă, după ce a fost ținut aproape 10 ore pe aeroport, autoritățile australiene au luat decizia a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară!

Numărul unu mondial în tenisul masculin a contestat decizia în justiție și a obținut o suspendare a acesteia, urmând să rămână până luni la Melbourne.

Cazul său a fost amânat pentru luni dimineaţă, la ora locală 10:00, când va fi luată o decizie în privinţa întoarcerii sau nu în Serbia.

Avocaţii liderului mondial au termen până sâmbătă la ora 14:00 pentru a prezenta noi elemente la dosar, inclusiv eventuale probe care să ateste validitatea scutirii medicale a numărului unu mondial, care îşi va petrece weekend-ul la Park Hotel, un hotel de carantină din Melbourne.

Australian Open 2022 se desfășoară în perioada 17-30 ianuarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇