Viza lui Djokovic a fost anulată și, cel mai probabil, nu va juca la Australian Open

Viza lui Djokovic a fost anulată și, cel mai probabil, nu va juca la Australian Open

Novak Djokovic nu a primit permisiunea de a intra pe teritoriul Australiei și, cel mai probabil, nu va participa la primul Grand Slam al anului, Australian Open.

Viza de intrare în Australia a liderului ATP a fost anulată după ce acesta a fost blocat aproape 10 ore pe aeroportul din Melbourne.

El poate face apel la această decizie.

Poliția de frontieră a descoperit miercuri o greșeală în cererea de viză a lui Nole, care nu a putut oferi dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

ADVERTISING

Într-o primă fază, organizatorii Australian Open au acceptat ca sârbul să joace la Melbourne fără să fie vaccinat, însă situația s-a schimbat radical miercuri, când Djokovic a aterizat pe aeroportul Tullamarine.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a oferit o primă reacție după anularea vizei lui Novak Djokovic.

"Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de granițele noastre. Nimeni nu este deasupra acestor reguli. Politicile noastre puternice de frontieră au fost esențiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza COVID și continuăm să fim vigilenți", a scris acesta pe rețelele de socializare.

Australian Open 2022 se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇