Novak Djokovic, blocat pe aeroport în Australia. E ținut într-o cameră, păzit de 2 polițiști

Novak Djokovic, blocat pe aeroport în Australia. E ținut într-o cameră, păzit de 2 polițiști

Novak Djokovic se confruntă cu dificultăți serioase în încercarea de a intra în Australia.

Tenismenul sârb a aterizat de mai bine de șase ore la Melbourne, însă este blocat pe aeroport și nu îi este permis accesul în țară, fiind ținut într-o cameră. Practic, Djokovic și-a petrecut toată noaptea aici, în timp ce telefonul i-a fost luat.

Conform presei din Australia, Djokovic ar fi aplicat pentru un tip greșit de viză. Momentan, autoritățile nu au oferit nicio reacție oficială despre situația jucătorului sârb. Nevaccinat, Djokovic a primit o scutire medicală pentru a putea participa la Australian Open. Totuși, autoritățile din Australia au anunțat că vor verifica la sânge dacă Djokovic chiar are o problemă reală de sănătate și nu se poate vaccina și dacă chiar a avut Covid-19.

ADVERTISING

"Novak este în acest moment într-o cameră în care nimeni nu poate intra. În fața camerei se află doi polițiști", a spus tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan.

UPDATE: Ulterior, Srdjan Djokovic a revenit cu un mesaj: "Îl țin captiv pe fiul meu de cinci ore! Aceasta este o luptă pentru lumea liberă, nu doar pentru Novak, ci pentru întreaga lume! Dacă nu-l lasă să plece în jumătate de oră, vom ieși în stradă! Este o luptă pentru lumea liberă", a spus Srdjan Djokovic, conform B92.net.

UPDATE: Ambasadorul Australiei în Serbia, Daniel Emery, a fost invitat la Ministerul Afacerilor Externe din Belgrad pentru a oferi explicații despre situația în care se află Djokovic. Serbia cere ca situația lui Nole să fie clarificată de urgență.

ADVERTISING

Pe rețelele de socializare, fanii au publicat sute de mii de mesaje în care cer ca situația lui Djokovic să se rezolve. Există însă și oameni care consideră că multiplul campion de Grand Slam primește ce merită, deoarece nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.

De asemenea, Guvernul din Victoria a anunțat că nu-l va susține în încercarea de a obține viza.

Djokovic, amenințat de premierul Australiei

Premierul australian Scott Morrison a ameninţat miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să prezinte dovada că „derogarea medicală” pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este justificată, în caz contrar tenismanul sârb va fi trimis acasă „cu primul avion”, informează AFP.

ADVERTISING

"Aşteptăm prezentarea sa şi să ne furnizeze dovezi care să justifice" această derogare, a declarat Morrison, în cursul unei conferinţe de presă.

Djokovic, liderul clasamentului ATP, nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19.

"Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă oricine altcineva şi se va întoarce acasă cu primul avion. Nu va exista nicio regulă specială pentru Novak Djokovic", a insistat premierul.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!