David Popovici știe cum va face diferența la Campionatele Mondiale: "Eu mă consider altfel"

David Popovici știe cum va face diferența la Campionatele Mondiale: "Eu mă consider altfel"

Campionul mondial român David Popovici va participa începând cu 23 iulie la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka, Japonia, acolo unde este mare favorit la probele sale în care excelează, 100 și 200 de metri liber.

Popovici este pregătit să își apere medaliile cucerite anul trecut la Campionatele Mondiale din Japonia și a declarat într-un interviu pentru presa spaniolă ce anume îl face să fie atât de diferit față de ceilalți înotători.

Bucureșteanul a dezvăluit ce strategie va avea în Asia și a vorbit și despre ceea ce consideră el că este detaliul care îl diferențiază de ceilalți: "Este un simţ de bază al sincronizării. Este vorba doar de a o perfecţiona în fiecare zi. Nu există magie, vreun secret sau o super-poţiune. Înalta performanţă este, în realitate, foarte plictistitoare – în 99% din timp tot ceea ce faci este să te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an şi ai impresia că îţi petreci cea mai mare parte a timpului privind doar o linie neagră de pe fundul bazinului. Trebuie să găseşti o modalitate de a gestiona acea plictiseală. Eu aleg să nu-mi pierd timpul la petreceri sau dormind mult. Pentru mine, opt ore par deja prea mult.

Eu mă consider diferit. Începutul acestei revoluţii a fost când am câştigat Campionatele Mondiale din 2022. A fost ceva nou pentru mine. Nu vreau să fiu ipocrit, înţeleg sincer că oamenii nu se pot imagina făcând ceea ce fac eu. Dar fiecare are un rol şi acesta este al meu. Întotdeauna mi-am dorit să ies în evidenţă. Mama m-a avertizat mereu că încerc să mă amestec cu mulţimea şi asta mi-a afectat stilul. Antrenorul meu a văzut asta imediat. Stilul meu nu este convenţional corect, mai ales pentru probele la care concurez de obicei – 100m şi 200m liber – dar nu a încercat să îl schimbe. Înot în continuare exact la fel cum o făceam când eram copil", a punctat David pentru cotidianul iberic El Pais.

ADVERTISING

Popovici e considerat de marii specialiști favorit din nou la probele de 100 și 200 de metri liber, acolo unde la Fukuoka va lipsi din nou campionul olimpic american Caeleb Dressel (26 de ani).

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇