David Popovici, pe val înainte de Campionatele Mondiale: „El e cel care sperie pe toată lumea”

David Popovici, pe val înainte de Campionatele Mondiale: „El e cel care sperie pe toată lumea”

David Popovici se pregătește pentru startul Campionatelor Mondiale de natație de la Fukuoka, Japonia, însă până atunci a primit elogii din partea presei americane pentru rezultatele sale.

David este deţinătorul medaliilor de aur la 100 şi 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de anul trecut, de la Budapesta, fiind văzut drept favoritul clar la aur la 200 de metri și anul acesta, plus cel care „sperie pe toată lumea”, după cum scriu cei de la swimmingworldmagazine.com.

„David Popovici este favoritul principal la aurul la 200 de metri liber. Anul trecut, el a câştigat titlul mondial la mai mult de o secundă distanţă. Popovici sperie pe toată lumea, dar Richards, Hobson şi Smith înoată sub 1:45 şi pot spera la o medalie”, au scris americanii.

David Popovici - campion la turneul de înot Sette Colli Trophy în proba de 100 m

Popovici are doar al 7-lea timp al anului la 200 de metri liber, însă este văzut clar favorit 1 de către americani. Recent, românul de 18 ani a vorbit și despre comparația care se face între el și marele Michael Phelps: „Încerc să traduc învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință, în cotidianul meu. Am citit cartea sa No Limits de trei ori. El punctează, și sunt de acord, că nu trebuie să corespundem așteptărilor pe care le avem de la noi cu cele pe care alții le au de la noi. În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine pe lângă ceilalți, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos, însă știu cum să îi provoc pe ceilalți și cum să ating primul la finish”, a spus David Popovici într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

ADVERTISING

La Sette Colli, acum două săptămâni, la Internaționalele de natație ale Italiei, Popovici a câștigat cursele de 100 și 200 de metri liber, stabilind și două recorduri ale competiției.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇