Caeleb Dressel, marele rival al lui David Popovici, nu s-a calificat la Campionatele Mondiale de natație

Caeleb Dressel, marele rival al lui David Popovici, nu s-a calificat la Campionatele Mondiale de natație

Marele adversar al lui David Popovici, dublul campion mondial, starul probei de 100 de metri liber, americanul Caeleb Dressel nu s-a calificat la Campionatele Mondiale de Înot, care vor avea loc în perioada 23-30 iulie, în Japonia, la Fukuoka.

Dressel, de șapte ori campion olimpic în carieră, nu a reuşit să se califice la Campionatele Mondiale de nataţie, după alte rezultate dezamăgitoare la trialul oferit de Statele Unite, sâmbătă, la Indianapolis.

La 50 de metri liber, Dressel a terminat la egalitate pe locul 22 în preliminarii, la 1,07 secunde în spatele liderului. La proba sa favorită, unde a luat și aurul olimpic, americanul a terminat doar pe 19 la 100 de metri liber, departe de baremul care ar fi trebuit atins pentru calificarea la CM.

David Popovici - campion la turneul de înot Sette Colli Trophy în proba de 200 m

Sportivul de 26 de ani nu a mai participat la o competiţie majoră de când s-a retras brusc de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, vara trecută, o competiție unde Popovici avea să devină star mondial cu cele 2 medalii ale sale de aur, la 100 și 200 de metri liber.

ADVERTISING

David Popovici merge la Fukuoka după cele două medalii de aur câștigate la Sette Colli, Internaționalele de înot ale Italiei, la Foro Italico, pe 24 și 25 iunie, în ambele curse terminând cu record al competiției.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇