Gest emoționant făcut de David Popovici, după triumful din finala de la Sette Colli

Gest emoționant făcut de David Popovici, după triumful din finala de la Sette Colli

Marele înotător român David Popovici, dublu campion mondial, a câștigat sâmbătă cursa de 100 de metri liber de la Roma, din celebra competiție de natație Sette Colli, acolo unde a stabilit și un record.

Cu un timp de 48,10 secunde, Popovici s-a impus în fața lui Alessandro Miressi, locul 2, dar și a lui Matthew Richards (Marea Britanie), cel care a completat podiumul. Imediat după finală și după ceremonia de premiere, sportivul nostru de 18 ani i-a înmânat medalia de aur unui copil care a ieșit învingător în lupta cu maladia necruțătoare pe nume cancerul, după cum scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Popovici este de ceva vreme „Ambasador al Speranței” în campania #SperanțaNuMoareDeCancer, iar românul nu este la primul gest de acest fel din carieră, după ce recent el a donat copiilor bolnavi de cancer medalia de aur obţinută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin.

(Old WR) David Popovici 🇷🇴 46.86 // 100m Freestyle Final // European Champs 2022

Campionul român va evolua și duminică seara la Sette Colli, în finala probei de 200 de metri liber, televizată pe TVR Info, puțin după ora 20.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇