Cristina Neagu, în pericol: Măsura pregătită de Guvernul României

Cristina Neagu, în pericol: Măsura pregătită de Guvernul României

Cristina Neagu este sportiva din România pe care noile modificări pregătite de Guvern o vor afecta cel mai mult.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale urmează să ajungă în Parlament, iar el vizează și modificări ce vor afecta sportul românesc.

Cluburile nu vor mai avea voie să achite salarii imense din bani publici, așa cum se întâmpla până acum. Conform Gsp.ro, noul plafon va fi de aproximativ 6.000 de euro pe lună.

Pentru a stabili această sumă, s-a luat drept reper salariul președintelui Consiliului Județean. Prevederile arată că un sportiv nu va mai putea fi remunerat cu mai mult decât dublul salariului președintelui CJ, care este de 15.000 de lei (3.000 de euro).

ADVERTISING

Afectată de aceste prevederi va fi Cristina Neagu, care câștigă 23 de mii de euro pe lună la CSM București. Acest club plătește multe salarii de peste 10 mii de euro pe lună.

Bugetul CSM Bucuersti pentru anul 2023 este de 3.6 milioane de euro, din care doar 800 de mii de euro sunt fonduri private.

Baschetul este un alt sport afectat de aceste prevederi, în timp ce fotbalul nu va suferi prea mult. Echipele de top din Superliga sunt toate finanțate din bani privați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇