COSR, primele informații despre portdrapelul României la Jocurile Olimpice: "Va fi o premieră pentru echipa noastră"

COSR, primele informații despre portdrapelul României la Jocurile Olimpice: "Va fi o premieră pentru echipa noastră"

Mai sunt foarte puține zile până la startul Olimpiadei de la Tokyo, 26 mai exact, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat deja primele noutăți în legătură cu alegerea portdrapelului de la festivitatea de deschidere de la JO.

Va fi fără îndoială o surpriză, asta după ce de multă vreme Simona Halep și-a anunțat dorința de a purta steagul României la JO, însă participarea româncei de 29 de ani este în pericol având în vedere că ea s-a retras și de la Wimbledon din cauza accidentării la gamba stângă.

ADVERTISING

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon

Sâmbătă, printr-un comunicat de presă, COSR a anunțat că doi sportivi vor purta, pentru egalitatea de gen, drapelul României la Tokyo, la ceremonia de deschidere, e vorba de un băiat și o fată, acest anunț fiind făcut pe 26 iunie, de Ziua Drapelului Național:

"Steagul e România! E simbolul devotamentului, al credinței. Reprezintă totodată trecutul, prezentul și viitorul, este întreaga istorie a României. Drapelul reprezintă toate victoriile și toate aspirațiile noastre, este în inima și în sufletul Echipei Olimpice ”Team Romania”. Cu fiecare picătură de sudoare, cu lacrimile bucuriei, noi ne-am trăit momentele înfășurați în drapel. Din albastru ne-am luat încrederea și credința, din galben am împărțit bucurie și speranță iar din roșu am transmis pasiune, dorință și putere… Drapelul e liantul care unește inimi, e identitate și demnitate. Noi, Team Romania, suntem mândri să-l purtăm în arena olimpică.

Ziua Drapelului Național! Albastru, galben și roșu, culorile din sufletul ”Team Romania”!Steagul e România! E...

Publicată de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pe Sâmbătă, 26 iunie 2021

Mari campioni ai sportului românesc au avut onoarea de a purta drapelul la Ceremoniile de Deschidere ale Jocurilor Olimpice. Kaiacistul Aurel Vernescu și biatlonista Eva Tofalvi dețin recordul, au fost de 3 ori purtători de drapel. Prima femeie care a purtat drapelul României la JO a fost Elisabeta Lipă, canotoarea secolului a avut de două ori această onoare, la Sydney 2000 și Atena 2004. JO Tokyo 2020 aduc o premieră pentru Team Romania. Comitetul Internațional Olimpic a decis, ținând cont de egalitatea de gen, ca fiecare națiune să aibă doi sportivi purtători de drapel la Ceremonia de Deschidere, obligatoriu o fată și un băiat. În curând vom afla cine sunt sportivii care vor avea onoarea de a purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a JO Tokyo 2020!", se arată în comunicatul emis de COSR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Halep a participat la o singură Olimpiadă în carieră, în 2012, chiar pe iarba de la Wimbledon.

JO 2020 de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie și 8 august.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

EURO 2020: Italia se califică în sferturile de finală după prelungiri

FCSB a transferat un atacant: "Nu e Mbappe sau Messi, dar a dat goluri"

Ministrul britanic al Sănătăţii a demisionat după ce a încălcat normele referitoare la distanţarea socială, sărutându-şi o colegă

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇