Certitudinea pe care o are FRF înaintea meciului România - Olanda din optimile EURO 2024

Certitudinea pe care o are FRF înaintea meciului România - Olanda din optimile EURO 2024

FRF a reacționat după ce România și-a aflat adversara din optimile de finală ale EURO 2024, Olanda, ca urmare a calificării obținute de tricolor la finalul meciului cu Slovacia (1-1, egal care a calificat ambele echipe în optimi).

Prin vocea lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic, FRF a transmis că este încrezătoare că Olanda poate fi depășită de naționala României în optimile de finală. Stoichiță a explicat de ce are această certitudine, înaintea meciului cu batavii.

„Nu. Nu e favorită (n.r. – Olanda). Eu m-am rugat să jucăm cu Olanda. Și le-am spus-o la toți. Și lui Burleanu, și lui Bodescu, și lui Vișan. Mi-am dorit să jucăm cu Olanda. De ce? Am fost martori și la Pițurcă, și la Iordănescu. La meciurile memorabile ale României, egaluri prin Olanda, victorii pe acasă, am mai și pierdut, e adevărat, dar în momentul în care câștigi cu Olanda, care era o echipă mai puternică decât acum, și reușești să îi ții piept și acasă și la Rotterdam, nu trebuie să te sperii.

ADVERTISING

Ce au arătat copiii ăștia ai noștri în meciurile astea, au arătat că românii nu sunt un popor de speriați. Cred că Olanda poate fi depășită. Că e o echipă bună, o respecți. Dar prea mult respect să acorzi echipelor din jurul tău, așa cum a făcut România la acest Campionat European, nu face bine”, a declarat Mihai Stoichiță, la Fanatik.

În optimile de finală, România va juca pe 2 iulie de la ora 19:00 cu Olanda, la Munchen. România și Olanda s-au întâlnit ultima dată în 2017, într-un meci amical pe care l-am pierdut cu 3-0. Am mai întâlnit Olanda și în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014 și am pierdut cu 4-1 și 4-0.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇