Ce urmează pentru România după eșecul dramatic din barajul de FedCup cu Slovenia

Ce urmează pentru România după eșecul dramatic din barajul de FedCup cu Slovenia

Echipa națională feminină de tenis a pierdut dramatic în fața Sloveniei în barajul de calificare în turneul final al Bilie Jean King Cup, scor 2-3, după ce am condus cu 2-0 la finalul primei zile de concurs.

Am pierdut însă de două ori la simplu sâmbătă, prin Ana Bogdan și Jacqueline Cristian, deși Ana a servit în mai multe rânduri pentru meci, o dată la 5-3 în setul doi, apoi ea a condus cu 5-2 în manșa decisivă…

Româncele au pierdut jocul decisiv la dublu, prin Irina Bara și Monica Niculescu, scor 4-6, în decisiv, deși am condus cu 1-0 la seturi. Pentru noi va rămâne acum de disputat o partidă pentru menținerea în Grupa Mondială I, iar în urnă vom putea întâlni pe de o parte celelalte învinse din aceste meciuri de baraj, dar și echipe care vin din grupele inferioare din Europa/Africa, America și Asia/Oceania.

Așadar, dintre echipele care au pierdut ca și noi barajul de calificare se regăsesc: Mexic (1-3 cu Spania), Ucraina (1-3 cu Cehia), Marea Britanie (1-3 cu Franța), Belgia (2-3 cu Canada), Austria (0-4 cu SUA), Slovacia (2-3 cu Italia), Brazilia (1-3 cu Germania), Polonia (1-3 cu Kazahstan).

ADVERTISING

Pe lângă acestea, se mai adaugă și câștigătoarele din grupele inferioare: Ungaria, Olanda, Suedia, Japonia, Coreea de Sud, Argentina și Columbia.

Meciurile de baraj pentru menținerea în prima grupă mondială vor avea loc între 10-12 noiembrie anul curent. Câștigătoarele vor evolua în 2024 în meciurile de baraj pentru accederea în turneul final al Bilie Jean King Cup.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!