Sabrina Voinea cucerește singura medalie a României la Campionatele Europene de gimnastică

Sabrina Voinea cucerește singura medalie a României la Campionatele Europene de gimnastică

Sabrina Mânecă-Voinea a cucerit medalia de bronz în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică din Turcia, de la Antalya.

Acolo, în finala de la sol, românca cea mai tânără din concurs, 15 ani doar, Voinea (sportiva antrenată de Camelia Voinea, fosta gimnastă medaliată olimpică la Seul în 1988) a avut o evoluție impecabilă, dar a primit o notă cel puțin curioasă, 13.566, deși a început cu dificultatea cea mai mare din finală, 6, având în calificări a doua notă din concurs.

Peste ea au fost două sportive din Marea Britanie, Jessica Gadirova, 14.000 nota, plus Alice Kinsella, cu 13.666. Ana Barbosu, calificată și ea în finala la sol, a fost clasată pe locul 7 cu 12.800.

Sabrina Voinea - FX QF - 2023 European Championships

Tot duminică, în finala de la paralele băieți, Andrei Muntean s-a clasat pe 4, cu 14.400. De asemenea, în finala de la bârnă, Amelia Ghigoarță a venit pe locul 6, iar la sărituri masculin, Gabriel Burtănete s-a clasat tot imediat sub podium, pe 4.

ADVERTISING

România termină așadar cu o singură medalie aceste Europene din Turcia, bronzul lui Voinea, însă cu vestea bună a calificării la Mondiale pentru ambele echipe, masculin plus feminin, clasate pe locurile 11 și 5 în concursul pe echipe.

Sabrina Voinea a fost debutantă la un Campionat European de senioare, fiind medaliată cu aur recent la Cupa Mondială de la Doha în două probe, bârnă și sol.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇