Carlos Alcaraz triumfă pentru prima dată la Wimbledon după o finală de poveste cu Novak Djokovici

Carlos Alcaraz triumfă pentru prima dată la Wimbledon după o finală de poveste cu Novak Djokovici

Tenismenul iberic Carlos Alcaraz, 20 de ani, a câștigat prima sa finală de Wimbledon din carieră, un ultim act de poveste care a durat circa 5 ore, în fața marelui campion Novak Djokovici.

Ibericul s-a impus cu 3-2, scor exact 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4, după 4 ore și 46 de minute de tenis spectacol.

Primul set a fost unul fără echivoc, terminat în doar 35 de minute, scor 6-1 pentru sârb, care a profitat de emoțiile și de greșelile flagrante ale mai tânărului său adversar, aflat la prima sa finală de Wimbledon din carieră.

ADVERTISING

Alcaraz și-a ridicat totuși nivelul de joc în manșa secundă, una total schimbată pentru el și una care a mers cap la cap până în tiebreak. Și acela pe muchie de cuțit, terminat 8-6 pentru iberic, deși Nole a avut minge de 2-0 la 6-5...

Acest set pierdut și-a pus amprenta asupra lui Djokovici, care, nervos și iritat nu și-a mai regăsit ritmul în manșa cu numărul 3. Una câștigată la fel de clar ca prima, însă de Alcaraz de această dată, privit din tribune inclusiv de Regele Spaniei, Felipe. 6-1 pentru don Carlos, iar trofeul părea atât de aproape.

Nu a fost de acord același tenace sârb, Djokovici înclinând din nou balanța pentru el în setul 4, pe care l-a câștigat cu un sec și meritat 6-3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Setul decisiv a fost unul în care Alcaraz a trebuit să reziste eroic în fiecare ghem, în fiecare minut, aproape că în fiecare schimb de mingi. 6-4 s-a terminat totul, iar Alcaraz bifează al doilea titlu de Mare Șlem din carieră, după acel US Open de anul trecut. Nole nu a putut triumfa pentru a 8-a oară pe iarba de la All England Club și rămâne cu doar, desigur în ghilimele, cu 23 de trofee de GS.

Alcaraz devine al treilea tenismen din istoria Spaniei care triumfă la Wimbledon, după Santana și Nadal.

ADVERTISING

De asemenea, spaniolul este al treilea cel mai tânăr câștigător de Wimbledon din era Open, după Borg și Becker, și ei câștigători de WB la sub 21 de ani.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!