Marketa Vondrousova, urcare fabuloasă în clasamentul WTA după cucerirea Wimbledonului

Marketa Vondrousova, urcare fabuloasă în clasamentul WTA după cucerirea Wimbledonului

Tenismena cehă Marketa Vondrousova a produs sâmbătă marea surpriză și a învins-o pe Ons Jabeur în finala de la Wimbledon, urmând să urce de luni un număr considerabil de locuri în clasamentul WTA.

Jucătoarea clasată pe locul 42 va avea o creștere uriașă în ierarhia mondială, urmând a intra de luni în top 10 WTA.

După o oră și 22 de minute de joc, Marketa s-a impus în duelul cu tunisianca Jabeur, scor 6-4, 6-4. Atenție, ea este cel mai jos clasată tenismenă din era Open care triumfă la Wimbledon în istorie, ea începând acest turneu de Grand Slam de pe locul 42! Din 2007 nu mai câștigase cineva clasat cumva în aceeași zonă a clasamentului, e vorba de Venus Williams, care atunci era locul 31 în lume.

Vondrousova va urca de mâine fix pe locul 10, o urcare de 32 de locuri, iar în top 10 mai avem o singură schimbare, o rocadă între Kvitova și Sakkari pe locurile 8 și 9.

Marketa Vondrousova vs Ons Jabeur: Final Highlights | Wimbledon 2023

La vârf, Sabalenka se apropie de Iga Swiatek, poloneza având acum doar 470 de puncte avans, putând pierde locul 1 daca Aryna trecea măcar în finala de la WB. Elina Svitolina este o altă performeră a clasamentului, ea urmând ca de luni să urce de pe 76 până pe locul 27 WTA, după atingerea semifinalei la All England Club.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!