A murit un fost mare handbalist al României

A murit un fost mare handbalist al României

Federația Română de handbal a anunțat decesul unui jucător legendar al țării noastre, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1984.

Gheorghe Dogărescu a încetat din viață miercuri la doar 60 de ani, iar fostul său club, Dinamo București, a trimis și acesta un mesaj de condoleanțe: ”Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a fostului mare handbalist Gheorghe Dogărescu, decedat noaptea trecută la numai 60 de ani”, a transmis printr-un comunicat de presă clubul în alb și roșu.

Dogărescu a început handbalul la Galați, fiind născut pe 15 mai 1960 la Viziru (Brăila).

ADVERTISING

”Drum lin şi partide frumoase în Ceruri, alături de toate valorile plecate, stimate domn!”, a fost și mesajul venit din partea FRH.

Din 1979 până în 1995 a jucat doar la Dinamo Bucureşti, echipă cu care a câștigat un titlu național, dar a jucat și o finală de Cupa Cupelor, în 1983.

Fostul mare handbalist a câștigat cu naționala României Super Cupa Campionilor Mondiali şi Olimpici în 1983, iar în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a urcat pe treapta a treia a podiumului, cucerind medalia de bronz. A cucerit aur de două ori la Jocurile Mondiale Universitare, în 1985 și 1987.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte știri din handbal pe site-ul nostru SpotMedia.ro:

Decizia radicală luată de Federația europeană de handbal

Programul complet al României la Campionatul European de handbal

Grupă de coșmar pentru România în preliminariile Campionatului European de handbal din 2022


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇