Vijelii în țară. Copaci căzuți și mașini avariate în București, drumuri acoperite cu grindină în mai multe localități (Video)

Vijelii în țară. Copaci căzuți și mașini avariate în București, drumuri acoperite cu grindină în mai multe localități (Video)

Mai multe intervenţii ale pompierilor de la ISU Bucureşti-Ilfov au avut loc, sâmbătă după-amiază, în Capitală, unde mai mulţi copaci au căzut. Zona se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, la fel ca majoritatea judeţelor ţării.

Conform bilanţului transmis de ISU Bucureşti-Ilfov, sâmbătă, până la ora 18:00, echipajele din cadrul Inspectoratului au gestionat şapte intervenţii. Şase dintre acestea au avut loc în municipiul Bucureşti şi una în judeţul Ilfov.

„Acestea au constat în îndepărtarea a şase copaci şi o inundaţie la o casă. Au fost avariate şapte autoturisme”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISING

Mare parte a ţării, inclusiv Capitala, se află, sâmbătă, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, atenţionarea fiind valabilă până la ora 23:00.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de averse torenţiale şi pentru judeţele Constanţa, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad şi Sibiu.

Drumuri acoperite cu grindină

Ploi cu grindină au căzut, sâmbătă după-amiază, în mai multe zone din ţară. În Dolj, a plouat cu piatră pentru a doua zi consecutiv, iar la Arieşeni, în judeţul Alba, un drum a fost acoperit cu gheaţă, în urma precipitaţiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Arieşeni, în judeţul, Alba, minute în şir a plouat cu grindină, străzile fiind acoperite cu gheaţă.

Şi în Dolj a plouat abundent şi, în unele zone, tot cu grindină. Printre localităţile afectate se numără municipiul reşedinţă de judeţ, Craiova. Internauţii au postat imagini iar unul dintre ei a comentat: „Grindină la Craiova, bogăţie!”.

De sezon, grindina la Craiova.

Publicată de Sorin Cristian Vinturici pe Sâmbătă, 27 mai 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇