Copaci prăbușiți pe mașini și pe liniile de tren, din cauza vântului. Un troleibuz din Cluj-Napoca a evitat în ultimul moment un copac

Copaci prăbușiți pe mașini și pe liniile de tren, din cauza vântului. Un troleibuz din Cluj-Napoca a evitat în ultimul moment un copac

Mai mulți copaci s-au prăbușit peste mașini și pe calea ferată, din cauza vântului care a bătut cu putere în mai multe regiuni ale țării. Se circulă cu dificultate între Buftea și Periș. De asemenea, circulaţia trenurilor spre şi dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş şi ruperea firului precum şi a pantografului de la trenul R 5017.

Un arbore s-a prăbușit pe trei mașini

Din cauza vremii, un arbore s-a prăbuşit peste trei autoturisme într-o parcare din municipiul Buzău. Incidentul a avut loc în zona Aleii Paltinilor, Micro IV, municipiul Buzău. Nu sunt victime, autoturismele fiind parcate la momentul producerii evenimentului. Estul judeţului Buzău s-a aflat duminică, în intervalul orar 17:44-19:00, sub avertizare Cod Galben de vânt, vijelie, descărcări electrice şi grindină.

ADVERTISING

Circulaţia trenurilor CFR Călători spre şi dinspre Ploieşti este întreruptă temporar

Circulaţia trenurilor CFR Călători spre şi dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş şi ruperea firului precum şi a pantografului de la trenul R 5017, informează duminică seara compania.

"În cursul acestei după-amiezi, 21 mai 2023, circulaţia trenurilor CFR Călători spre /dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş şi ruperea firului precum şi a pantografului de la trenul R 5017.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipele de intervenţie ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate şi remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică. Ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziţia CFR SA locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, trenurile afectate până în prezent sunt: R 5017 Bucureşti Nord - Buzău, IR 1635 Constanţa - Braşov şi R 3027 Bucureşti Nord - Braşov. Trenul 5017 va avea la plecare 82 de minute de întârziere.

"Circulaţia în zona afectată se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi îi asigură că face toate operaţiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranţă", se mai spune în document.

ADVERTISING

Circulația între Buftea și Periș, pe un singur fir

Circulaţia trenurilor între Buftea şi Periş se desfăşoară pe un singur fir, din cauza unui copac doborât de vântul puternic pe linia de contact, a informat duminică după-amiază, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

"La ora 17:00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), un copac a căzut pe linia de contact, la km 22+900, între Buftea şi Periş, pe firul I. De asemenea, mecanicul trenului R 5071 a anunţat ruperea pantografului trenului 5071, tot între staţiile Buftea - Periş", a afirmat Oana Brânzan.

Potrivit acesteia, circulaţia celorlalte trenurilor se desfăşoară pe firul II.

"Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea şi Periş, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă Diesel", a adăugat ea.

Femeie la spital după ce s-a dezechilibrat în troleibuzul care a încercat să evite un copac

În Cluj-Napoca, o femeie a ajuns la spital, duminică seara, după ce s-a dezechilibrat în troleibuzul în care se afla. Mijlocul de transport a făcut o manevră bruscă pentru a evita un copac, în timpul vijeliei, informează Cluj24.

Incidentul s-a produs pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Femeia, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce troleibuzul în care se afla a încercat să evite un copac ce s-a înclinat înspre carosabil. ISU Cluj informează că femeia era în stare de conștientă, cooperantă și prezenta un traumatism la nivelul capului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇