Șeful Administraţiei Penitenciarelor se pensionează la 51 de ani. Toată echipa îl urmează, pe fondul scandalului pe sporuri

Șeful Administraţiei Penitenciarelor se pensionează la 51 de ani. Toată echipa îl urmează, pe fondul scandalului pe sporuri

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Tiberiu Firinel Ungureanu, în vârstă de 51 de ani, a anunţat marţi, într-o videoconferinţă cu conducerile penitenciare, că se pensionează. De asemenea, a anunţat că se va retrage şi toată echipa de conducere care i-a fost fidelă.

”La această oră este videoconferinţa dintre conducerea ANP şi conducerile unităţilor penitenciare. Directorul general al ANP, spre final, şi-a anunţat subordonaţii că a luat decizia de a se retrage prin pensionare şi nu o face singur, ci cu toată echipa de conducere care i-a fost fidelă”, potrivit unei postări de pe site-ul Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform aceleiaşi surse, anunţul referitor la pensionare a fost făcut după trasmiterea mai multor măsuri dispuse de ministrul Justiţiei, referitoare la sporurile pentru cei care lucrează de sărbătorile legale. De asemenea, au fost discutate implementarea măsurilor referitoare la condiţiile de detenţie, gradul de ocupare din penitenciare şi desfăşurarea concursurilor din cadrul ANP.

”De departe cel mai important subiect a fost retragerea directorului general, prin pensionare, comisar şef de poliţie penitenciară Tiberiu Ungureanu şi a echipei de oameni care i-au fost fideli”, se arartă în text.

Tiberiu Ungureanu are 51 de ani şi se află la conducerea ANP din decembrie 2019, anterior el fiind timp de 3 ani director la Penitenciarul Mărgineni. Din octombrie 2015, timp de un an, a fost Director Direcţia Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului  din ANP.

Reprezentanţi ai ANP au precizat pentru News.ro că persoanele din echipa de conducere care se retrag odată cu plecarea lui Ungureanu erau împuternicite pe post şi revin la funcţiile deţinute anterior.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖