Scandal la începutul ședinței de Consiliu General: Lucrările s-au suspendat după ce grupul PSD a refuzat să rămână în sala care i-a fost alocată de Nicușor Dan

Scandal la începutul ședinței de Consiliu General: Lucrările s-au suspendat după ce grupul PSD a refuzat să rămână în sala care i-a fost alocată de Nicușor Dan

Ședinta Consiliului General al Municipiului București de luni, 21 decembrie, a început cu o amânare de o oră.

Motivul: consilierii generali PSD n-au vrut să respecte regulile de desfășurare a ședinței impuse, în convocator, de primarul general Nicușor Dan.

Ca să minimizeze riscul de răspândire a noului coronavirus, Nicușor Dan a stabilit că fiecare grup politic din Consiliul General să se reunească într-o sală diferită din sediul Primăriei Minicipiului București de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

În paralel, în sala în care se țineau de regulă ședințele de Consiliu General înainte de pandemie urmau să fie prezenți membrii prezidiului ședinței (printre care Nicușor Dan, dar și președintele de ședință, consilierul USR Cosmin Șmighelschi) și personal tehnic.

ADVERTISING

La ora 10:00, grupul de consilieri PSD nu a rămas în sala care i-a fost alocată, ci s-a prezentat în sala mare, în care își desfășura activitatea prezidiul.

Președintele de ședință, Cosmin Șmighelsci, a aplicat un avertisment grupului PSD. În plus, a precizat că ia în calcul să ceară ajutorul Poliției Locale pentru a elibera sala și pentru a-i convinge pe consilierii social-democrați să se retragă în sala care le-a fost alocată.

”Aveți o convocare legală de a participa la ședință din sala destinată grupului PSD. Toate celelalte grupuri politice sunt în sălile care le-au fost alocate, numai dumneavoastră ați venit aici ca să demonstrați că puteți manipula microfoanele și vorbi peste colegii care nu au cum să o facă prin sistemul informatic”, a precizat Cosmin Șmighelschi.

ADVERTISING

Acesta a adăgat că, dacă sala alocată consilierilor PSD nu este suficient de încăpătoare, se mai pot folosi și alte spaţii.

Șmighelschi le-a acordat, inițial, 3 minute consilierilor generali PSD pentru a decide dacă eliberează sala și se reunesc în cea care le-a fost destinată sau nu.

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, susţine că, de fapt, președintele de ședință nu vrea să îi vadă pe consilierii PSD în sală deoarece ”prezența acestora îl irită”.

”Vă atrag atenția cu tot respectul că în acest moment excedeți cadrul legal. Dispoziția de convocare e un instrument legal pentru chemarea consilierilor să răspundă problemelor urbei. Dar nu puteți evacua sala fără motiv.

ADVERTISING

Vă rog să ne indicați, în drept, articolul din ce vreți dumneavoastră care să impună o astfel de măsură” a spus Bădulescu.

În cele din urmă, Cosmin Șmighelsci a suspendat ședința pentru o oră, timp în care problema să se rezolve.

Reamintim că ședința de luni, 21 decembrie, are o miză importantă deoarece pe ordinea de zi figurează atât alegerea și învestirea viceprimarilor, cât și schimbarea membrilor Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la toate cele 23 de companii municipale și de la Service Ciclop SA și STB SA.

Citește și:

De luni, Capitala va avea viceprimari. Începe și schimbarea conducerii celor 23 de companii municipale

Companiile municipale au cheltuit aproape 1 milion de euro prin încredințări directe, de când Nicușor Dan a devenit primar general. De ce întârzie desființarea lor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇