Sărbători liniștite sau sărbători triste? Medicii lansează un nou avertisment

Sărbători liniștite sau sărbători triste? Medicii lansează un nou avertisment

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, spune că singurul mod în care putem avea sărbători de iarnă liniștite e să le petrecem cât mai restrâns, în familie.

„Sunt adeptul sărbătorilor cât de cât în familie, în jurul pomului, după acest an greu să respirăm două – trei zile. Totul depinde de noi, de felul în care suntem responsabili în societate, de cum ne comportăm. Dacă vom continua să fim iresponsabili, s-ar putea să avem sărbători triste.

Dacă vom fi responsabili și solidari, în al 12-lea ceas măcar, cred că putem avea un moment de reset, să ne dăm seama că dacă vrem sărbători în liniște cu toată familia, trebuie să fim solidari și responsabili", a declarat medicul Cristian Oancea, la Digi24.

ADVERTISING

Ce simt medicii când văd petreceri: Nu le pasă de munca noastră

El a spus că atunci când văd imagini cu petreceri la care oamenii nu respecta nicio măsura simte că munca pe care o face e în zadar.

ADVERTISING

"Mai avem energie, sperăm să ajungem cu bine în primăvară, dar suntem deznădăjuiți când vedem petreceri cu sute de mii de oameni și nu le pasă de munca noastră. 

În Timișoara au fost petreceri în cluburi, care ne-au lăsat interziși când am văzut pozele din spațiul public".

Medicul insistă că masca trebuie purtată curect, pe nas și pe gura, pentru ca protecția să fie optimă.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇