Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din UE. Avem și cel mai mic preț, cu 47% sub media europeană

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din UE. Avem și cel mai mic preț, cu 47% sub media europeană

Românii sunt cetățenii UE care consumă cea mai multă pâine. 38% dintre ei o mănâncă zilnic, arată datele Eurostat.

37% dintre respondenți spun că pâinea feliată/ambalată se află zilnic pe masă, urmată de franzelă, care a fost menționată de către 33% dintre ei, potrivit Profit.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Datele Eurostat mai relevă că românii preferă să cumpere produsele de panificație, nu să le facă singuri.

Astfel, 70% dintre respondenți spun le achiziționează din magazinele fizice, în special pâinea feliată/ ambalată (88%), covrigii (85%), franzela (80%) și chiflele (78%).

Cu toate că în ultimul an comenzile online au luat cu asalt industria alimentară, când vine vorba despre produse de panificație doar 3% aleg această variantă.

De altfel, prețul pâinii în România este cel mai mic din UE, fiind cu 47% mai ieftin față de media europeană.

Iar dacă în general pâinea este achiziționată din magazin, când vine vorba despre cozonaci, cei mai mulți dintre români spun că îi prepară acasă.

Cu ocazia sărbătorilor de Paște din acest an, cei mai mulți (48%) declară că vor coace cozonacul în cuptoarele de acasă, în timp ce 37% preferă să-l achiziționeze dintr-un magazin.

Dintre cei care aleg să cumpere cozonacul, majoritatea respondenților (89%) declară că preferă brandurile românești, care au rețete tradiționale.

Alți 26%, deși aleg mărcile din România, spun că le preferă pe acelea care urmează rețete internaționale, cum ar fi cozonacul Panettone. Doar 9% dintre români aleg branduri străine de cozonac.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!