Protest la Guvern: Mii de angajați de la Asistență Socială și Protecția Copilului spun că nu și-au primit salariile din septembrie

Protest la Guvern: Mii de angajați de la Asistență Socială și Protecția Copilului spun că nu și-au primit salariile din septembrie

Mai mulți angajați din direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului protestează, miercuri, în Piața Victoriei.

Protestul este organizat de Consiliul Național al Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – COLUMNA, federație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Asistență Socială, ce reprezintă interesele a peste 20.000 de membri.

În fața Guvernului sunt mai puțin de 100 de persoane, iar protestatarii poartă măști și respectă distanțarea socială.

ADVERTISING

Manifestanţii sunt supăraţi că nu și-au primit salariile din septembrie.

Reprezentanții COLUMNA spun că 4.000 de angajați de la DGASPC Bacău, Giurgiu și Neamț sunt în această situație.

Mai mult, sindicaliștii avertizează că, pentru că alte 15 județe vor rămâne fără bani în noiembrie, vor fi afectați peste 50.000 de salariați.

”Menționăm că în actuala situație pandemică toți acești salariați și-au pierdut sau își vor pierde calitatea de asigurați în sistemul asigurărilor de sănătate. Precizăm că a fost transmisă o solicitare premierului Ludovic Orban prin care s-a cerut o întrevedere la care să participe reprezentanții Federației Columna, dar și conducerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Finanțelor Publice”, se arată într-un comunicat al federației.

ADVERTISING

Amintim, însă, că premierul Orban se află în aceste zile peste hotare, pentru că efectuează o vizită oficială în Israel și Palestina.

Potrivit Agerpres, oamenii din fața Guvernului scandează "Ruşine să vă fie, muncim pe datorie!", "Vrem salarii!", "Vrem respect!" şi afişează pancarte inscripţionate cu "Nu cerşim, vrem plata muncii noastre!".

Protestatarii se vor întoarce în Piața Victoriei și în zilele următoare, dacă situația nu va fi rezolvată, potrivit organizatorilor.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇