Locuri noi la grădinițele de vară din Sectorul 3, după cozile infernale. Află cum și unde se înființează grupe noi

Locuri noi la grădinițele de vară din Sectorul 3, după cozile infernale. Află cum și unde se înființează grupe noi

După ce părinți și bunici din Sectorul 3 au stat, zi și noapte, la cozi ca să îi înscrie pe cei mici la școli și grădinițe de vară, Robert Negoiță a decis să crească masiv numărul de locuri.

A obținut votul Consiliului Local pentru o creștere cu peste 130% a sumei alocate în primăvara acestui an pentru învățământului preșcolar de vară.

Din păcate, nu e clar dacă asta rezolvă sau nu problema. Mai ales că, zilele trecute, chiar Robert Negoiță anunța, pe rețelele de socializare, că nu banii sunt cauza problemei, ci faptul că educatorii vor să aibă concediu, în loc să lucreze.

ADVERTISING

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele (USR), a postat - în cursul nopții de 21 spre 22 iunie - primele imagini cu părinți care stau la cozi ca să își înscrie părinții la grădinița de vară.

În cursul dimineții de 22 iunie, Judele a continuat să publice imagini similare. Și i-a cerut lui Robert Negoiță să aloce mai mulți bani pentru creșă, școală și grădiniță de vară, astfel încât numărul de locuri disponibile să crească, iar părinții să nu mai fie nevoiți să stea la cozi.

Negoiță a susținut că în Sectorul 3 există creșe și grădinițe suficiente. Și bani pentru plata educatorilor (cu 250 lei/zi pentru a lucra la grădinița de vară). Problema era că educatorii nu vor neapărat cei 250 lei/zi, ci preferă să stea în concediu.

ADVERTISING

În plus, susținea Negoiță pe Facebook, Primăria Sectorului 3 a pus la dispoziție toate platformele sale electronice prin care administrează site-urile școlilor, grădinițelor și creșelor, în vederea înscrierii online a copiilor la activitățile de vară.

Dar „nu s-a dorit”, a scris Robert Negoiță pe Facebook, fără a menționa clar cine nu a dorit să facă înscrierile online.

În cele din urmă, Negoiță a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local vineri, pe 23 iunie.

Și a pus pe ordinea de zi un proiect prin care a majorat de la 7.103.944 lei la 16.784.020 lei suma alocată pentru plata cheltuielilor învățământului preșcolar de vară.

ADVERTISING

Cu acești bani poate fi plătit personalul care să asigure:

  • în iulie: 1.253 de locuri la grădinițele de vară și 767 la creșe,
  • în august: 1.093 de locuri la grădinițe și 767 locuri la creșe.
Negoita-suplimentare-locuri

În timpul ședinței, viceprimarul Lucian Judele a întrebat cum de au decis educatorii și restul personalului să vină la muncă, în condițiile în care Robert Negoiță susținea că nu vor. Au fost obligați?

Întrebarea lui nu a primit răspuns.

De asemenea, grupul USR a întrebat dacă e nevoie și de votarea unei rectificări bugetare pentru adoptarea suplimentării de fonduri.

Nici această întrebare nu a primit răspuns.

În cele din urmă, suplimentarea bugetului pentru grădinițele și creșele de vară a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Rămâne să vedem dacă va fi de folos și dacă se va rezolva problema locurilor pentru antepreșcolari și preșcolari și în Sectorul 3.

Câte locuri sunt și unde s-au suplimentat

Mai jos puteți găsi numărul total de locuri la fiecare grădiniță cu program de vară, dar puteți vedea și cu câte locuri s-a suplimentat, la unele dintre ele:

locuri-gradi-154
locuri-gradi-191
locuri-gradi-196
locuri-gradi-211
locuri-gradi-232
locuri-gradi-239
locuri-gradi-Florea-de-colt
locuri-gradi-pestisorul-de-aur

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇