Nicușor Dan spune că Negoiță încalcă legea, dar îmbrățișează copaci pentru efect mediatic. Ce șanse are în 2024

Nicușor Dan spune că Negoiță încalcă legea, dar îmbrățișează copaci pentru efect mediatic. Ce șanse are în 2024

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, îl critică pe primarul Sectorului 3 care îmbrăţişează copaci în scop electoral şi susţine că Robert Negoiţă încalcă legea, însă cere oamenilor să o respecte.

Cât despre anul electoral 2024, Nicuşor Dan spune că cel mai sondaj pe care l-a văzut îi dă șanse să câștige și cu candidați de la fiecare partid.

Întrebat la Digi24 ce a avut cu palmierii lui Negoiță, Nicușor Dan a spus:

"O chestiune de principiu. Nu poți să le ceri oamenilor să respecte legea, dacă tu asiști la o încălcare a legii. Încălca niște reguli pe care noi le stabilisem.

ADVERTISING

Chestiunea cu palmierii a fost mai exotică și a prins la public. Dar ce s-a întâmplat cu câteva luni în urmă a fost mai grav.

Noi terminasem de refăcut trotuarul din fața magazinului Unirea și a venit domul Negoiță fără să întrebe pe nimeni și-a pus bucățelele lui de pietre roșii. Acționează haotic așa, nu e prima oară când o face.

N-am văzut imaginile când îmbrățișează arbori. Administrația publică e abstractă. Să îmbrățișezi in copac este mult mai concret și mult mai eficient mediatic.

Oamenii pe care eu îi trimisesem să rezolve problema cu palmierii cumva se simțeau descoperiți și m-au rugat să vin și eu", a declarat primarul Capitalei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că Robert Negoiță s-a filmat în centrul Capitalei luând în brațe un copac şi spunând că este „nevoie de cât mai mulți copaci” pentru a combate poluarea. „Domnule primar general Nicușor Dan, ăștia sunt copaci ilegali. Nu vreți să-i dați afară de aici? Scoateți-l, că nu vă place verdele, frumosul, vă deranjează copacii, vă deranjează cei care fac ceva. Dar n-am să vă las. Să vă ferească Dumnezeu. N-aveți ce căuta aici. Țineți-vă departe de zona asta”, spunea în videoclip primarul Sectorului 3.

ADVERTISING

Despre alegerile din 2024

În acelaşi interviu, Nicuşor Dan a reiterat că dorește să candideze din partea dreptei la alegerile locale din 2024.

"Am început niște lucruri care în administrația publică durează. Evident că eu îmi doresc să continui. Ce e important e cum va fi guvernat Bucureștiul. Eu cred că esențial este să nu lăsăm Bucureștiul PSD-ului.

Ultimul sondaj pe care l-am văzut spune că există șanse să câștig și cu candidați de la fiecare partid. Eu sunt mirat de procentele pe care le are Firea. Pentru cineva care a dus Bucureștiul în faliment, care nu a demarat niciun proiect, nu pot să nu mă mir cum de are procentele astea.

Nu cred că există vreun parametru la care orașul să fi stat mai bine în mandatul precedent. Într-adevăr, prioritățile nu au fost neapărat cele care se văd, ci au fost cele de funcționare: rețeaua de termie, zona de infrastructură de tramvai, semaforizare inteligentă care e blocată de șase luni la Curtea de Apel.

Toate acele faze ale proiectelor se vor vedea într-un an, doi, trei”, spune primarul.

Cât despre sondaje, Nicuşor Dan le consideră „foarte bune”.

„În primul rând, vreau să mulțumesc bucureștenilor care au înțeles față de comunicarea mea care nu a fost cea mai grozavă, mai ales la început de mandat.

Era greu să ies să spun că ieșim din faliment când a doua zi ieșeam să mă văd cu oameni cărora le spuneam că o să le dăm banii.

Am deblocat investițiile, ne-am reabilitat financiar.

Sondajele de acum spun în esență că sunt 40% bucureșteni care sunt mulțumiți, 50% nemulțumiți, ceea ce e un lucru pe care îl evaluez pozitiv.

Pe aprecierea activității mele tot pe acolo suntem”, a declarat Nicușor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇