În căutarea unei mașini de spălat rufe? Iată cum să o alegi pe cea potrivită

În căutarea unei mașini de spălat rufe? Iată cum să o alegi pe cea potrivită

Înainte să te hotărăști asupra mașinii de spălat rufe potrivite trebuie să acorzi atenție anumitor aspecte importante. Sunteți o familie numeroasă în care e nevoie de spălarea zilnică a hainelor sau locuiești singur, fapt care care va scădea frecvența de utilizare? Pe langa acest lucru, e esențial și locul de amplasare astfel încât să te poți decide asupra dimensiunii potrivite. Totodată sunt importante costul, tipul de încărcare, dimensiunea, capacitatea, ciclurile de spălare dar și eficiența energetică.

ADVERTISING

Iată așadar cum să te raportezi la fiecare dintre aceste aspecte astfel încât mașina de spălat să îndeplinească nevoile pe care le ai 

  1. Dimensiunea mașinii de spălat

Înainte de a merge la cumpărături, măsoară spațiul în care va fi amplasată mașina de spălat. De obicei, acestea măsoară de la aproximativ 70 cm până la 85 cm lățime, instalarea făcându-se la aproximativ 40 cm de podea. Dacă nu dispui de suficient spațiu atât pentru mașina de spălat cât și pentru uscător, poți să optezi pentru una all-in-one, care include ambele opțiuni. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  1. Capacitatea mașinii de spălat

Atunci când trebuie să te decizi cu privire la capacitatea necesară este indicat să te raportezi la numărul de spălări pe care îl efectuezi într-un anumit timp. În cazul în care sunteți o familie cu copii, coșul de rufe se va umple cu siguranță destul de rapid, fapt pentru care s-ar putea să optezi pentru o mașină cu o capacitate mare, opțiune care te va ajuta să reduci numărul de spălări. Modelele de capacitate mică sunt potrivite pentru persoanele care locuiesc singure sau pentru cupluri, aceasta oferind un consum redus de apă și energie. 

ADVERTISING
  1. Tipurile de cicluri de spălare

Mașinile de spălat rufe combină viteze, temperaturi, nivele de centrifugare variate, pentru a spăla orice tip de articol textil. Mașinile de spălat moderne, includ funcții și opțiuni variate, cum ar fi cele special concepute pentru blugi, materiale delicate, prosoape, lână, oferind și cicluri de spălare manuală sau prespălare pentru îndepărtarea eficientă a petelor. Pentru a lua o decizie te poți gândi la tipurile de haine sau articole pe care le speli cel mai des. Comenzile pot fi accesate prin butoane rotative sau în mod digital cu ecrane tactile. 

  1. Modelul mașinii de spălat rufe

În funcție de bugetul de care dispui, de amplasare sau nevoi te poți decide între mașinile de spălat verticale, frontale, incorporabile și cele cu uscător. Pe Altex.ro găsești modele care fac parte din toate cele 4 categorii enumerate astfel încât să poți alege masina de spalat care corespunde preferințelor tale. Așadar fie că îți dorești una compactă pentru că locuiești într-un apartament mic, una incorporabilă pentru a o putea integra într-un design predefinit sau una multifuncțională, cu uscător, vei găsi cu siguranță ceea ce cauți, dintr-o varietate de modele. 

În concluzie dacă vechea mașină de spălat nu își mai face treaba și ești în căutarea uneia noi, atunci ia în considerare anumite aspecte înainte de a lua decizia finală. Astfel că acordă atenție locului de amplasare, dimensiunii, ciclurilor de spălare incluse dar și modelului care ar trebui să corespundă cu necesitățile tale.