Deși comuna este în carantină, sute de oameni au venit din toată țara în pelerinaj la Mânăstirea Cernica. Jandarmii i-au întors din drum

Deși comuna este în carantină, sute de oameni au venit din toată țara în pelerinaj la Mânăstirea Cernica. Jandarmii i-au întors din drum

Comuna Cernica de lângă București e în carantină de 11 zile, din cauza numărului mare de bolnavi de Covid 19. Cu toate acestea, la mânăstirea din localitate s-au adunat sute de oameni, dornici să se închine la moaștele Sfântului Calinic.

Potrivit jurnaliștilor Digi 24, la intrarea în comuna Cernica s-au format încă de dimineață cozi nesfârșite de mașini ale credincioșilor veniți din țară să se închine la moaștele Sfântului Calinic, la mânăstirea din localitate.

Au fost întoarse din drum chiar și autocare cu credincioși care plătiseră ca să ajungă la slujbă și să se închine la moaște.

ADVERTISING

De fapt - așa cum cere legea - Jandarmii i-au lăsat doar pe localnici să intre în localitatea afltă în carantină. Dar chiar și așa, la mănăstirea Cernica a fost aglomerație.

Credincioși fără mască, în mulțime

Parte dintre participanții la slujbă au postat pe internet imagini filmate în curtea mânăstirii. Se poate vedea clar că, deși cei mai mulți dintre participanți poartă corect mască sanitară, unii fie nu o au deloc, fie o țin sub nas, riscând să-i îmbolăvească pe toți cei prezenți.

Sfantul Calinic de la Cernica

Publicată de Luigi Chirita pe Duminică, 11 aprilie 2021

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇