Call Center-ul de Solidaritate e de azi operațional. Informații pentru cei care vor să ofere sau au nevoie de ajutor

Call Center-ul de Solidaritate e de azi operațional. Informații pentru cei care vor să ofere sau au nevoie de ajutor

Call Center-ul de Solidaritate inițiat de grupul civic Geeks For Democracy devine operațional începând de joi, 10 martie, inclusiv în limba ucraineană, cu ajutorul a peste 400 de voluntari care vor răspunde la apeluri zilnic, între orele 8-22.

Toți cei care sunt interesați să obțină informații și să primească sau să ofere ajutor pentru refugiații ucraineni pot suna la numărul 0377.300.300.

”Nevoile imediate ale celor care intră în România sunt legate de transport, cazare, produse alimentare/ îmbrăcăminte sau servicii medicale, iar asociațiile prezente la fața locului gestionează cu greu cazurile, mai ales în lipsa translatorilor”, arată Geeks for Democracy într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Război în Ucraina. Ziua 15 - desfășurarea evenimentelor

Demersul civic urmărește ”să medieze nevoile refugiaților pe termen mediu și lung”, venind în sprijinul autorităților și celorlalte asociații care s-au implicat voluntar până acum.

Prin urmare, cei care vor apela începând de azi numărul 0377.300.300 au posibilitatea de a obține zilnic, între orele 8-22, informațiile de care au nevoie de la voluntari în română, engleză și ucraineană.

Solicitările vor fi adresate spre soluționare către organizațiile dedicate și către instituțiile publice responsabile pentru probleme ca:

ADVERTISING
  • Transport pe teritoriul României și internațional
  • Cazare pe teritoriul României
  • Servicii medicale gratuite de stat și private
  • Legislație și proceduri pentru obținerea documentelor, de angajare sau pentru a intra în sistemul educațional
  • Altele

La apelul lansat de Geeks for Democracy au răspuns până acum peste 400 de voluntari, iar 75 dintre ei sunt pregătiți să răspundă la apelurile celor care sună.

Vorbitorii de limba ucraineană și rusă care vor să devină voluntari în proiect se pot înscrie accesând https://taras.g4d.ro/.

ADVERTISING

Call Center-ul de Solidaritate este organizat în spațiul partenerului Impact Hub Bucharest – Universitate.

???????? Începând din data de 10 martie devine operațional, inclusiv în limba ucraineană, Call Center-ul de Solidaritate...

Publicată de Geeks For Democracy pe Miercuri, 9 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇