Primii 44 de refugiați ucraineni au fost angajaţi în Bistriţa

Primii 44 de refugiați ucraineni au fost angajaţi în Bistriţa

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că primii 44 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi de către o companie din Bistriţa.

”Primii 44 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi astăzi de o companie din Bistriţa. În paralel, ANOFM oferă servicii de profilare, consiliere şi îndrumare pentru mai mulţi cetăţeni ucraineni care şi-au manifestat dorinţa de a se angaja”, a transmis, miercuri, ministrul Muncii.  

Potrivit acestuia, pliante cu informaţii pentru cetăţenii ucraineni, privind condiţiile de angajare în România, sunt împărţite şi afişate în vămi, gări, autogări şi alte puncte des tranzitate.  

ADVERTISING

Află mai multe despre cum se pot angaja refugiații ucraineni în România.

Război în Ucraina. Ziua 14

”În acelaşi timp, angajaţii ANOFM continuă activităţile dedicate cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă”, a mai transmis Marius Budăi.  

Pe de altă parte, autoritățile române au anunțat că, potrivit unei ordonanțe de urgență, copiii ucraineni refugiați în România vor primi statut de ”audient” la şcoală și vor avea anumite drepturi.

În București, CGMB a adoptat în unanimitate decizia prin care refugiaţii din Ucraina vor putea fi cazaţi în pavilionul central de la Romexpo.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, HUB-ul umanitar de la Suceava devine funcţional şi primul transport de medicamente ajunge chiar azi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇