Cinci balerini refugiați din Ucraina au început studiul la Opera Națională București

Cinci balerini refugiați din Ucraina au început studiul la Opera Națională București

Opera Națională București s-a alăturat demersurilor de ajutorare a artiștilor victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean și începând de ieri, 4 martie, cinci balerini ucrainiei refugiați în România au început programul de studiu.

Astfel, aceștia vor studia alături de balerinii și maeștrii de balet ai Operei din București, ceea ce le va asigura măcar parțial sentimentul de acasă și chiar normalitate. Mai mult, se asigură astfel continuitatea profesională.

La întâlnire a fost prezent și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, care a declarat: „Avem aici cinci balerini care au plecat din cauza ororilor de acolo, iar Opera a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile, astfel încât să se menţină în formă. În funcţie de ce măsuri legislative vom reuşi să adoptăm privind integrarea în muncă a celor care vin din Ucraina, probabil că li se vor putea oferi şi lor contracte de colaborare. Vreau să-i felicit pe toți cei care reușesc să se implice în astfel de acțiuni, inclusiv instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, care nu au întârziat să vină în întâmpinarea refugiaților. Teatrul Naţional din Bucureşti este de asemenea pregătit să primească artişti, așa cum o face și Opera Naţională, pentru a-i integra în echipa lor atât cât va fi necesar. Știu că cei de acolo au folosit autocarul propriu pentru a ajuta la transportul refugiaţilor, în timp ce Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României au strâns alimente pentru refugiaţi. De asemenea, Corul Madrigal a înregistrat Imnul Național al Ucrainei alături de Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina cu o voce minunată. Este firesc să facem toate aceste lucruri, iar faptul că Ministerul Culturii este unul cu foarte multe instituţii în subordine şi cu foarte mulţi angajaţi ne ajută să lăsăm o amprentă importantă în acest demers de ajutorare a unor oameni care au nevoie, mai mult ca oricând, de alți Oameni.”

ADVERTISING

„Sunt încântat că putem să venim în întâmpinarea colegilor noștri din Ucraina. În aceste vremuri grele, Opera Națională București asigură pentru cinci balerini ucraineni posibilitatea de a intra în programul de studii. Vreau să-mi felicit colegii, angajații ONB, pentru disponibilitatea de a-i susține și pentru omenia de care dau dovadă.”, a afirmat Daniel Jinga, manager director general interimar al Operei Naționale București.

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR  

ADVERTISING

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust

ADVERTISING