HUB-ul umanitar de la Suceava devine funcţional şi primul transport de medicamente ajunge chiar azi (Video)

HUB-ul umanitar de la Suceava devine funcţional şi primul transport de medicamente ajunge chiar azi (Video)

HUB-ul umanitar din România, înființat în contextul crizei din Ucraina, devine funcţional, începând de astăzi.

Comisia Europeană a decis să înființeze în România un centru internațional pentru colectarea de ajutoare pentru Ucraina, iar şefa CE, Ursula von der Leyen, a precizat că la crearea lui vor contribui ONU și SUA.

”Astăzi, HUB-ul umanitar din Suceava va deveni funcţional. În această după-amiază primul transport de medicamente şi produse de strictă necesitate va ajunge în această locaţie”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de guvern.  

ADVERTISING

La activitate vor fi prezenţi Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor, Fabrizio Curcio, şeful Departamentului de Protecţie Civilă, structură din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri din Italia, dar şi secretarul de stat Raed Arafat,  şeful DSU.   

”Astfel de gesturi sunt necesare şi vor continua, pe măsură ce, după cum vedem, situaţia din Ucraina se menţine extrem de complicată ca urmare a agresiunii militare ruse”, a mai afirmat Cărbunaru.  

Război în Ucraina. Ziua 14

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a transmis că România este o ţară sigură pentru cetăţenii săi, firme, dar şi pentru cei care aleg să se refugieze aici. 

România se bucură de toate garanţiile de securitate oferite de apartenenţa la NATO, aliaţii noştri sunt alături de noi (...) România este o ţară sigură”, a mai transmis Cărbunaru.  

Acesta a precizat că, până în prezent, România a cheltuit 54,5 milioane de lei pentru a gestiona criza refugiaţilor, urmând a fi depuse documente pentru decontare la Comisia Europeană

Briefing de presă

Briefing de presă susținut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern din 9 martie

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 9 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇