Tătaru spune că 10% din cazuri ajung în ATI și nici măcar nu suntem în vârful valului 4

Tătaru spune că 10% din cazuri ajung în ATI și nici măcar nu suntem în vârful valului 4

Fostul ministrul al sănătății Nelu Tătaru, acum consilier al lui Florin Cîţu, spune că luna octombrie va fi una grea, dar România nu a ajuns în vârful valului 4, precizând că dacă anul trecut 5% din cazuri ajungeau la Terapie Intensivă, în acest an 10% din cazuri merg la ATI.

Publicitate

Nelu Tătaru a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă România a ajuns în vârful valului 4 sau urmează o perioadă mai grea.   

“Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. (…) Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă.

Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a transmis fostul ministru al Sănătăţii.  

Publicitate

Întrebat dacă ar susţine o carantină de două săptămâni în toată România, Nelu Tătaru a răspuns:

“Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. (…) Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇