Spania are cel mai mare număr de cazuri Covid de la începutul pandemiei. Tinerii sub 30 de ani sunt cei mai afectaţi

Spania are cel mai mare număr de cazuri Covid de la începutul pandemiei. Tinerii sub 30 de ani sunt cei mai afectaţi

Autorităţile spaniole au raportat cel mai mare număr de noi infecţii cu SARS-CoV-2 înregistrat vreodată în ţară, iar cel mai afectat grup de vârstă este 20 – 29 de ani.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi, pentru întreaga ţară, 49.823 de cazuri noi, număr record pentru o singură zi, şi 94 de decese, potrivit TVE.

În ţară au fost înregistrate până în prezent 5.585.054 de contaminări şi 88.887 de decese asociate, de la debutul pandemiei.

În Spania, care se află în al şaselea val de infecţii, incidenţa a ajuns la 695 de cazuri la 100.000 de locuitori şi este aproape de a depăşi vârful din valul 5, înregistrat la finalul lunii iulie.

ADVERTISING

Madrid, Navarra şi Ţara Bascilor sunt cele mai afectate, cu cifre record de cazuri zilnice, cele mai multe din luna martie 2020, dar şi Catalonia a ajuns la cel mai mare număr de contaminări în al şaselea val.

Incidenţa este de risc foarte înalt în toate teritoriile, mai puţin Andalucía şi Castilla-La Mancha.

Madridul a raportat 9.518 cazuri noi, Ţara Bascilor - 2.611, iar Navarra - 921.

Toate grupele de vârstă de până în 69 de ani se găsesc în risc foarte crescut, cu tinerii de 20 - 29 de ani reprezentând grupul în cadrul căruia a fost înregistrată cea mai mare incidenţă. În Navarra şi Ţara Bascilor îngrijorează şi situaţia septuagenarilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comisia de Sănătate Publică a decis, totuşi, că cei contaminaţi cu varianta Omicron nu trebuie să stea în carantină, iar guvernele autonome se vor întruni miercuri cu prim-ministrul Pedro Sánchez pentru a decide dacă impun noi restricţii. 

La nivel naţional, 79,6% din populaţie este vaccinată complet.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇